Sílvia Paneque: “Girona no pot ser la capital catalana que pitjor tracta la seva policia”

La portaveu socialista adverteix que en les actuals protestes policials hi ha una reclamació de fons molt seriosa, “que és la demanda de mitjans per garantir la seguretat a la ciutat de Girona” i que “si les càrregues de treball persisteixen, es fa més difícil complir el servei que requereix la ciutat”

La portaveu del grup socialista a l’Ajuntament de Girona, Sílvia Paneque, considera que la policia municipal de Girona ha fet prou mèrits per sentir-se retribuïda com es correspon amb la tasca que fa a la ciutat en benefici de la seguretat i, en conseqüència, de les condicions i la qualitat de vida dels gironins i les gironines. I que el govern de l’Ajuntament ha de correspondre al paper estratègic de la policia municipal integrant el cos en la valoració dels llocs de treball, de manera que els agents del cos tinguin la possibilitat d’accedir a la categoria que han aconseguit per mèrits.

La portaveu i candidata del PSC a Girona, Sílvia Paneque, entén que l’Ajuntament ha de fer tot el que calgui per equiparar les retribucions de la policia als estàndards municipals. I que la solució, més que el silenci que ha transmès el govern de la ciutat de Junts i ERC, s’ha de trobar en l’anàlisi de totes les possibilitats legals que contribueixin a resoldre el col·lapse que ha derivat en la negativa del cos a fer més hores extres.

La policia critica que no està prou ben dotada, que es cobreixen massa torns amb hores extres i que no se’ls ha retribuït “ni un cèntim” per estar disponibles en dies festius, tal com ha difós en els últims dies la premsa gironina. La manca d’agents comprometrà els partits de futbol, els de bàsquet i les curses populars. Com sigui, és cert que la policia reclama millores des de fa massa temps –com ara que des de 2015 han demanat la incorporació de més agents perquè la saturació de la plantilla fa que s’hagin de cobrir torns ordinaris amb hores extres- i que més enllà de les promeses, ni l’alcaldessa Madrenas ni el govern municipal no els han donat “cap solució real”.

“Girona ha canviat, la ciutat ha crescut però la plantilla de la policia, no. Les coses no s’han fet bé i en tenim la prova amb la posició del cos, que ha arribat a un límit i ha pres una determinació sense renunciar a les seves obligacions. I això també s’ha de dir perquè en aquest pas endavant que planteja el cos hi ha una reclamació de fons que és la demanda de mitjans per garantir la seguretat a la ciutat de Girona”, ha reflexionat la candidata i portaveu del PSC, Sílvia Paneque.

“Girona no pot ser la capital catalana que pitjor tracta la seva policia”, afirma Paneque. “El de la policia és un cas complex que segurament ve causat per decisions com que la policia quedés fora de la valoració de llocs de treball”, analitza la portaveu del PSC. En aquest sentit, un informe del secretari de l’Ajuntament de desembre de 2021 es mostra molt crític amb aquesta valoració de llocs de treball per les desigualtats retributives que genera d’origen.

Per com funciona Girona, per la seva pròpia vida i la presència sistemàtica de visitants ja s’hauria d’haver plantejat un increment de la plantilla tant pel control de la seguretat quotidiana com per les situacions de conflicte. Si les càrregues de treball persisteixen, es fa més difícil complir el servei que requereix la ciutat”, conclou Paneque.

Sílvia Paneque

Publicado

en

por

Etiquetas: