Sílvia Paneque qualifica de “insòlit” que els responsables polítics dels Mossos s’eximeixin de les seves responsabilitats i que deixin el cos policial desemparat davant l’opinió pública

Pel que fa als aldarulls dels darrers dies, la diputada electa recorda que hi ha mecanismes de revisió de les actuacions policials que es poden utilitzar i considera contradictori que es pretengui defensar la llibertat d’expressió a través de la violència i amb atacs a mitjans de comunicació

Sílvia Paneque, diputada electa en les darreres eleccions al Parlament, ha afirmat avui que és “insòlit que els  responsables polítics, en aquest cas el conseller, es pugui eximir de les seves responsabilitats polítiques i apunti a un cos policial que actua seguint la jerarquia i les instruccions que rep a nivell polític”. Paneque ha fet aquesta consideració en el transcurs d’una tertúlia amb altres diputats electes al programa El Matí de Catalunya Ràdio i ha estat l’única dels participants que ha considerat un error que es deixi a la policia de Catalunya exposada a les crítiques, sense l’assumpció de les responsabilitats polítiques corresponents.

La portaveu dels socialistes gironins i diputada ha recordat que “existeixen mecanismes de revisió de les actuacions policials i s’han d’utilitzar”. “Però deixar els cossos policials desemparats davant l’opinió pública, em sembla un error polític gravíssim”, ha afegit.

Sílvia Paneque ha explicat que des del punt de vista del PSC, l’única manera de donar resposta a situacions com la creada amb l’empresonament del raper Hasél, “és la reforma, el consens i el diàleg”. “No hi ha cap altre camí, des del nostre punt de vista”, ha explicat Paneque, que ha recordat que des del ministeri de Justícia ja s’ha començat a abordar el problema de la tipificació de delictes a l’entorn de la  llibertat d’expressió, sobretot en aquells casos en què no hi ha perill de seguretat per a la ciutadania. Aquesta, segons Paneque, “és una reforma que cal fer”.

A la vegada, Paneque ha alertat que debats com aquest “són problemes molt complexos, que s’han d’abordar des de la responsabilitat dels polítics a l’hora d’expressar-se”.  En aquest sentit, la diputada gironina ha cridat a que des de l’àmbit polític s’eviti generar situacions “que puguin fer pensar a la ciutadania i sobretot als més joves, que la violència pot ser una sortida, quan en cap cas cap posició política es pot defensar des de la violència al carrer”.  A més, Sílvia Paneque ha posat de manifest l’absurditat de pretendre manifestar-se a favor de la llibertat d’expressió amb atacs als mitjans de comunicació, com el patit ahir a la nit per El Periódico de Catalunya. “Justament un dels atacs d’aquestes persones violentes ha estat a un mitjà de comunicació i és francament contradictori defensar la llibertat d’expressió a través de la violència i amb atacs a mitjans de comunicació”, ha sentenciat Paneque.

D’altra banda, en relació a l’entrada de Vox al Parlament, Sílvia Paneque l’ha qualificat de mala notícia i ha explicat que l’única manera combatre l’extrema dreta és amb els arguments polítics. “En la campanya hem intentat ignorar-la, però ara haurem de fer la lluita des dels arguments i continuar intentant que no tingui presència, en la mesura del possible, en les nostres institucions”, ha exposat.

Per últim, en relació amb la formació de govern, Sílvia Paneque ha recordar que hi ha una majoria progressista i que, per tant, aquest és un element que s’ha d’atendre en les negociacions.  També ha explicat que hi ha hagut una pèrdua molt important de vot independentista, una part del qual e va quedar a casa. Això, segons Paneque, “marca un cert cansament del procés i un nou horitzó de canvi i esperança que també s’ha d’atendre en les negociacions”. Paneque ha destacat que el PSC és l’única força que ha augmentat en vots malgrat la baixada de la participació i que, en ser la força política guanyadora, li pertoca a Salvador Illa parlar amb les diferents forces polítiques i veure quines opcions hi ha per intentar conformar majories i un govern.

Sílvia Paneque

Publicado

en

, ,

por

Etiquetas: