Sílvia Paneque: “Un any després del pacte de Junts i ERC, malauradament es consolida la imatge de final d’etapa, de falta d’il·lusió i d’empenta”

La portaveu del grup municipal socialista ha recordat que a inicis d’agost va presentar un seguit de propostes per a un canvi de 180º que espera que es puguin implantar al més aviat possible

La portaveu del PSC, Sílvia Paneque, ha lamentat que després d’un any de l’acord entre Junts i ERC es constata que estem a “final d’etapa a Girona” i que hi ha una “falta d’il·lusió i d’empenta” que, segons la socialista, té afectacions molt negatives a la ciutat. “El govern de l’Ajuntament de Girona de Junts i ERC hauria d’haver impulsat un canvi en la tendència municipal que, de manera cada vegada més acusada, resta sense rumb ni projecte de futur, ens fa perdre competitivitat i fins i tot pateix i molt per garantir els serveis més bàsics del dia a dia. Ara bé, això no pot estranyar a ningú, perquè sense el treball per garantir majories, portem 12 mesos d’aturada absoluta d’un govern que sobretot està en minoria”. Així ha valorat Sílvia Paneque, portaveu dels socialistes de Girona, els últims 12 mesos de gestió municipal. Ho ha fet el dia que es compleix un any de l’acord entre els dos partits nacionalistes a Girona. “El pacte no ha canviat la tònica del mandat i, ara, és més evident que mai que el seu objectiu no va ser altra que evitar que hi hagués un altre govern possible amb majoria a Girona”.

Segons els socialistes, ningú no pot negar que la ciutat té més problemes de neteja que mai, ni que la inseguretat ha augmentat durant els últims tres anys segons totes les dades oficials de què es disposa. “Girona ha de recuperar fortalesa i competitivitat. Tan aviat com sigui possible és necessari començar per allò més bàsic i fer funcionar la ciutat. Que els serveis públics millorin en qualitat, que l’espai públic estigui endreçat, que hi hagi tolerància zero davant l’incivisme o la delinqüència i que s’actuï amb ambició a favor de l’habitatge públic. És necessari actuar sobre el preu del lloguer, actualitzar el contracte de neteja, perquè no ens succeeixi que la ciutat és bruta, els contenidors desborden i els parcs estan deixats”, ha emfatitzat Paneque. Els socialistes, a més, consideren que tenir una ciutat deixada trasllada un missatge equívoc a la ciutadania, perquè es dona la imatge que a Girona es permet no tenir cura de la ciutat i la seva gent. “Aturar l’aquí val tot exigeix una excel·lència màxima de l’acció municipal: ningú s’atreveix a llançar un paper a terra, si no n’hi ha ni un. Fer funcionar la ciutat de nou és més necessari que mai i lamentablement aquest tema és el més bàsic”, ha lamentat Paneque.

El gir absolut que demanden els socialistes també inclou recuperar la il·lusió i fixar objectius de mandat ambiciosos. Per a Paneque, les esquerres no es poden conformar només en redistribuir diners i recursos per donar oportunitats, sinó que han de liderar que les administracions públiques generin progrés econòmic i augmentin la competitivitat del territori. “L’Ajuntament de Girona ha de dirigir el canvi per adaptar-nos a un món en ràpida transició. Tot està canviant. La resposta a les crisis del 2008 i la de covid, la implantació de l’economia circular i verda, els recursos arribats d’Europa fan que estiguem en un moment on hi haurà ciutats que guanyaran oportunitats i, les que no s’hi adaptin, malauradament en perdran”. La portaveu ha recordat que la importància no està a patir aquests anys difícils que han passat, sinó en saber donar-hi la resposta adequada. “Optar a un gran projecte europeu per ser una ciutat capdavantera en competitivitat mediambiental significaria un gir complet de progrés per a Girona. Infraestructures verdes, espais públics sostenibles, empreses competents en els nous mercats que s’obren cada dia són alguns dels objectius que un Ajuntament dinàmic que vol liderar en progrés econòmic ha de tenir com a prioritats”.

Un altre projecte que presenten els socialistes és repensar l’organització d’equipaments culturals de Girona. Consideren que la Casa Pastors és el lloc adient com a punt d’inici de les visites al conjunt monumental de Girona, perquè allà hi ha restes de gairebé el conjunt de civilitzacions històriques de Girona. El Museu d’Art Contemporani proposen que sigui al Garatge Forner, ja que és a la porta d’entrada de qui arriba amb tren i obre pas als eixos comercials de la ciutat. D’altra banda, els socialistes recorden la importància de continuar avançant per aprovar l’Arxiu Provincial, alhora que recorden que som a hores d’ara encara l’única demarcació que no en té. Aquesta inversió és de 13 M€. Aquesta construcció, d’altra banda, faria possible que a Sant Josep hi hagués l’Arxiu Municipal i que el Museu d’Història pogués ocupar tot l’edifici que avui comparteix amb l’arxiu. “Un dels nostres trets que ens han definit durant les últimes dècades és la cultura. Girona ha engegat esdeveniments culturals d’èxit, la consolidació de la universitat o el nostre patrimoni històric, en són diferents exemples. Ara és moment de tornar a rellançar la cultura com a tret definitori de Girona i com a marca pròpia a oferir a qui ens visita”, ha conclòs Paneque.

La portaveu del grup municipal socialista, Sílvia Paneque, ha recordat que a inicis d’agost va presentar un conjunt de 10 propostes, entre les quals hi havia millores en seguretat, neteja, ocupació, enfortir la cultura, engrandir el centre, dignificar l’espai públic, i espera que es puguin anar implantant al més aviat possible.

Sílvia Paneque

Publicado

en

por

Etiquetas: