El PSC demana un reforç urgent de personal per instruir expedients de l’assessoria jurídica, que està col·lapsada

El PSC explica el cas d’un ciutadà que porta dos anys esperant que se li pagui una indemnització després que la caiguda d’una branca provoqués desperfectes en el seu vehicle

El Grup Municipal del PSC ha reclamat a l’alcaldessa, Marta Madrenas, com a màxima autoritat de l’organització interna de l’Ajuntament, que reforci urgentment amb més personal la instrucció d’expedients de l’assessoria jurídica per tal de desencallar el col·lapse que pateixen en aquest servei.

El PSC ha tingut coneixement d’aquesta situació després d’intentar aclarir el cas d’un ciutadà que es va adreçar al Partit Socialista per intentar resoldre la seva situació. En aquest cas, el ciutadà tenia dret a una indemnització de 2.000 euros després que una branca que va caure d’un arbre el març de 2019 provoqués desperfectes en el seu vehicle.  Passats dos anys, però, aquest ciutadà no ha rebut encara l’abonament dels diners.

Davant d’aquest fet, el Grup Municipal del PSC es va dirigir a diferents departaments municipals fins identificar que l’origen del retard es deu al col·lapse de la instructora d’expedients, depenent de l’assessoria jurídica. En aquest servei tenen actualment uns 230 expedients pendents de  que corresponen als anys 2018, 2019 i 2020.

Es dona la circumstància que l’afectat, transcorreguts 6 mesos des del moment en què va presentar la reclamació, té la possibilitat de presentar una demanda jurídica, però les altes despeses associades a aquesta decisió impliquen que no li compensi reclamar jurídicament.  

Segons ha explicat la regidora Bea Esporrín, “aquest és un exemple real d’ineficàcia dins de l’Ajuntament i és culpa exclusiva de l’organització interna”. “La manca de personal que pateixen alguns departaments s’evidencia en aquest cas: és impossible resoldre tal quantitat d’expedients a temps amb el personal disponible”, ha afegit. La regidora s’ha mostrat preocupada “d’una banda pel perjudici que això suposa per als ciutadans afectats, i d’altra banda, pel desprestigi que aquestes situacions suposen per a l’Ajuntament”. “Tal com ha assenyalat Sílvia Paneque en alguna situació, a Madrenas no li agrada la gestió del dia a dia i aquesta mena d’incidències en són un exemple clar” , ha assegurat Esporrín. “Des del Grup Municipal del PSC ens posem a disposició dels ciutadans i ciutadanes que tinguin problemes amb l’Ajuntament perquè s’adrecin a nosaltres. Tant la portaveu, Sílvia Paneque, com la resta de regidors i personal del grup municipal estan a disposició de la ciutadania per tal de intentar resoldre les incidències que hi pugui haver”. “Per al nostre grup municipal la micropolítica és igual d’important que la macropolítica” , ha sentenciat Esporrín.

Bea Esporrín

Etiquetas: