Girona, a peu de carrer. El Guàrdia de Barri

El Guàrdia de Barri, que ha tingut un paper de rellevància com a agent de confiança i de seguretat, és una de les demandes que més s’ha sol·licitat a l’àrea d’Igualtat, Drets Socials i Seguretat. Ja n’han començat a diferents zones i estan obtenint bons resultats.

La immensa majoria de la gent no demana coses impossibles, sinó que quan es queixa és perquè un dret no els hi està essent respectat. Són qüestions bàsiques. Als carrers més sovintejats de Girona, les persones ja són conscients que hi ha més cotxes i més soroll. Però volen un barri net i no tenir sarau fins a altes hores de la matinada. A altres barris, a ningú no li molesta ni la gent ni la concentració de persones. Però també es vol que es respecti tothom i que els espais comuns estiguin en bones condicions.

[pullquote align=”center”]

El guàrdia de barri és una bona opció per vetllar de manera constant i diària per espais públics amables i respectuosos, vius i de tothom

[/pullquote]

Una ciutat és sempre el punt mig de diferents opinions. És possible una Girona plena de vida on les diferents formes de vida siguin respectades? És factible creure que els barris són espais col·lectius on es fan diferents activitats i que totes han de ser possibles? Des d’avis que parlen a l’entorn de la petanca, nens que juguen al parc o joves que practiquen esport. Al meu entendre, sí.

Això no obstant, existeixen problemàtiques concretes a diferents punts, places i carrers. Hi ha qui es pot haver sentit sol quan ha tingut un problema concret: desperfectes al mobiliari urbà, brutícia a la porta de casa, crits a altes hores de la nit o comportaments poc respectuosos al carrer. Quan això succeeix, fet que sempre passa a qualsevol ciutat del món, l’Ajuntament com a institució de primera proximitat, té el deure d’involucrar-se del tot a favor del bé comú.

És una figura pròxima i amable que des del coneixement adquirit pel desenvolupament de la seva feina diària, resulta un professional de confiança dels veïns i veïnes. Faig tots els esforços per ser al màxim temps possible al carrer en contacte amb la gent per conèixer-ne l’opinió i m’han arribat comentaris en aquest sentit molt favorables, el mèrit dels quals els trasllado als agents de Girona.


Publicado

en

, ,

por