Esporrín-i-Fuentes-al-ple-de-Girona.

El grup PSC-Gironins pel canvi lamenta la pèrdua de 108.000 euros per part del govern municipal per a la millora de la gestió de drets socials

Els socialistes troben “un assumpte greu” la renúncia de més de cent mil euros per part del govern municipal de la subvenció i creu que exemplifica els problemes de gestió del tripartit

«Perdre més de 100.000 euros és molt greu», ha lamentat la regidora Bea Esporrín del grup del PSC-Gironins pel Canvi a l’Ajuntament de Girona. El tripartit de Lluc Salellas va admetre ahir que va «renunciar» a rebre aquests diners procedents de Fons Europeus. Havien de servir per iniciar un projecte que Junts havia anunciat com l’eina que permetria que fossin un «referent en la gestió de serveis socials». El grup municipal del PSC – Gironins pel Canvi subratlla que la pèrdua de la subvenció és un «assumpte greu» i la resposta del govern «no ha justificat què ha passat». En efecte, la regidoria ha argumentat que no tenia personal especialitzat per elaborar el projecte. La iniciativa comptava amb l’arribada de 326.070,55 euros dels quals se’n perden 108.202 euros. Esporrín ha afegit que “ens preocupa que aquest endarreriment pugui suposar que l’Ajuntament de Girona hagi d’assumir més despesa o que els diners de la subvenció acabin essent menys del que s’ha anunciat. A més, aquesta renúncia exemplifica clarament els problemes de gestió diària del tripartit”.

Bea Esporrín ha dit no entendre que no hi hagi personal especialitzat per portar a terme aquest projecte digital, quan s’han gastat milers d’euros els últims anys amb iniciatives, que s’anunciaven com a referents en aquest sector. La regidora ha posat com a exemple l’anunci del govern de l’Ajuntament de Girona a novembre del 2021 sobre el Centre Blockchain de Catalunya a la ciutat de Girona, centre al que l’Ajuntament ja ha transferit més de 200.000 euros. En aquest document, es va escriure que «l’Ajuntament de Girona vol convertir la ciutat de Girona en un referent en innovació, tecnologia i digitalització» i que «el Govern de la Generalitat de Catalunya va aprovar l’any 2019 l’estratègia Blockchain de Catalunya, amb l’objectiu de posicionar Catalunya com un país capdavanter en el seu ús i desenvolupament»«Anys després, però. El tripartit de Lluc Salellas diu que no té personal especialitzat per a un projecte d’introducció de la digitalització en els Drets socials. Es fa difícil d’entendre».

El regidor Maxi Fuentes, que és el responsable de Drets Socials en el grup municipal encapçalat per Sílvia Paneque, ha explicat que «sorprèn molt que hi hagi notícies de projectes a la premsa, acompanyats de paraules concretes plenes d’esperança com ‘referents’ o ‘capdavanters’ i que, després, no es facin realitat». Des d’aquest punt de vista, ha argumentat que «seria bo que s’anunciés allò que ja s’ha fet enlloc de parlar constantment de projectes de futur que finalment no tenen cap conseqüència tangible a la ciutat». Insistia d’aquesta manera en la pila de projectes que el govern de l’Ajuntament de Girona ha anunciat i que mai no s’han fet realitat com el Bloom, la Casa de les Matemàtiques, la reforma de la Creu, els nous “plans especials” de neteja o la introducció de la digitalització en els Drets socials. 

La renúncia del tripartit de Lluc Salellas als 108.202 euros ha significat que el projecte hagi perdut aquesta quantitat de diners i això fa que, ara, l’Ajuntament de Girona només podrà rebre, si és que ho fa, els 108.202 euros de l’any 2024 i els 109.665 del 2025. Al decret de renúncia firmat aquest estiu pel govern de Girona s’indica que es preveu començar aquest projecte el 2024. Fonts municipals han reiterat que volen tirar-ho endavant en dos anys en lloc de tres. La quantitat de diners perduda aquest any, però, és del tot irrecuperable i el projecte s’haurà de fer en un període més curt de temps i amb menys recursos. Tot això suposa que tot plegat s’acabi realitzant, si es fa, amb un desenvolupament menor que si s’hagués fet correctament en tres anys.

Bea Esporrín i Maxi Fuentes al ple de Girona

Publicado

en

,

por

Etiquetas: