Visita a Banyoles Sílvia Paneque i Víctor Puga

La reducció de les desigualtats socials a comarques gironines, objectiu del PSC


Sílvia Paneque ha explicat les mesures que ho farien possible com un Pla de Xoc Social per fer front a les situacions de desigualtat i pobresa o aprovar la Llei del Tercer Sector Social de Catalunya


La cap de llista dels socialistes Sílvia Paneque i el candidat Víctor Puga han estat aquest matí al municipi de Banyoles per presentar les mesures socials del programa. En una visita amb la comunitat educativa de l’escola Camins i posteriorment a la Fundació privada Mas Masdevall, on han pogut conèixer la seva activitat i dificultats i problemes derivades de la no gestió del govern de Generalitat durant deu anys, Sílvia Paneque ha explicat que “la cartera de serveis de drets socials que afecta el tercer sector és igual fa anys amb el perjudici que això implica. Sense nous serveis ni recursos”.


“Els socialistes vam afegir recursos extraordinaris vinculats al pressupost 2024 que finalment va decaure. En el cas de la Fundació Mas Casadevall tenen deu places residencials a punt, però no poden posar-les en funcionament per manca de recursos. És un exemple greu del que ha estat el govern d’aquests darrers deu anys en polítiques socials. No han fet front ni a les necessitats ni a la gestió del dia a dia” ha afegit Paneque.


“La darrera dècada a Catalunya, pel que fa a les polítiques socials, ha estat caracteritzada per l’estancament i la paràlisi. Segons l’informe Foessa de 2022, a Catalunya un 29,1% de les llars es troben en situació d’exclusió social. L’exclusió residencial afecta ell 29,4% de les llars, un 35,3% de població i les situacions de pobresa infantil afecten 1 de cada 4 infants. Són només alguns exemples de la greu situació social a Catalunya. Una dècada plena de plans sense executar, de generació d’expectatives irrealitzables i de persistència de les desigualtats” ha afirmat Víctor Puga.


Pel que fa a les propostes dels socialistes en l’àmbit social hi ha la de presentar un Pla de Xoc Social per fer front a les situacions de desigualtat i pobresa en diferents àmbits d’actuació: polítiques de rendes, treball, educació, infància, serveis socials, pressupostos o actualitzar anualment l’Indicador de Renda de Suficiència de Catalunya (IRSC) d’acord amb l’increment de l’IPC, modificar la Renda Garantida de Ciutadania per fer-la més compatible amb l’Ingrés Mínim Vital, amb l’objectiu de facilitar l’accés a la prestació o actualitzar el Pla Estratègic de Serveis Socials 2020-2024 (actualment sense desenvolupar).


“El tercer sector social exerceix un paper fonamental a Catalunya en complementar i enfortir les polítiques públiques en àrees clau com l’atenció social, la inclusió, la salut i l’educació. Organitzacions sense ànim de lucre, fundacions i associacions treballen de manera pròxima a les comunitats locals, identificant necessitats específiques i proporcionant serveis i suport en col·laboració amb les administracions públiques o directament” ha conclòs Sílvia Paneque que ha posat dues propostes més en aquesta matèria: impulsar una Llei de concertació social que clarifiqui i simplifiqui la relació de les entitats privades amb les administracions públiques a l’hora de proveir els sistemes de serveis socials o aprovar la Llei del Tercer Sector Social de Catalunya, que reconegui la important tasca del sector.


Publicado

en

, ,

por

Etiquetas: