Les prioritats pel proper mandat

La candidatura de Sílvia Paneque ha marcat les prioritats del proper mandat i pregunta públicament si hi ha més grups que ho comparteixin. «Ens temem que Girona no està essent la prioritat en les negociacions per tenir govern i que altres qüestions de segell polític i pragmàtic estan amagant la importància de tenir un govern mínimament seriós i coherent». Segons la candidatura que va guanyar les eleccions per més de sis-cents vots, l’única que va superar la barrera dels 8.000 vots i la que va aconseguir més d’un 25% del conjunt de la representació, «únicament Girona hauria de tenir importància a l’hora de formar un govern responsable». Des d’aquest punt de vista lamenten el rumor insistent que hi ha que Lluc Salellas hauria de dimitir si no és alcalde, perquè els estatuts de la CUP i Guanyem marquen que no pot fer més de dues candidatures i ja en porta tres. «No pot ser que per l’ambició de ser alcalde, acordi amb Junts l’endemà de demanar canvi durant mesos en campanya electoral». El problema, segons la candidatura, no és que vulgui ser alcalde, sinó que «ho vulgui ser a qualsevol preu».

La candidatura de Sílvia Paneque, que compta amb el suport de la Plataforma Gironins pel Canvi, amb noms tan importants com els d’Antoni Puigverd, Anna Maria Garcia, Mariona de Puig o Joaquim Coelho, entre molts d’altres, ha expressat que «no farem propostes estrambòtiques per a Girona». Així, han explicat que volen ser una opció política coherent, moderada i progressista. «A hores d’ara encara no hem pogut seure a negociar seriosament amb Guanyem. Fan córrer que no pactem perquè no som capaços de negociar, quan són ells que ens han estat evitant qualsevol reunió», ha explicat la candidatura de Sílvia Paneque en un nou comunicat. Estrambòtica, així és com han descrit l’única negociació que hi ha hagut després de diumenge 28 de maig a Girona: Guanyem amb Junts.

Per aquests motius, la candidatura de Sílvia Paneque pregunta a Guanyem si estaria disposat a engegar un govern amb una força que està en contra dels següents dotze punts que són fonamentals per a la ciutat? Per tots aquests motius de ciutat que segueixen a continuació, el que serà el nou grup municipal lamenta profundament que Guanyem no hagi volgut acordar absolutament res amb els programes a la mà fins a aquest moment i insisteix a dir que està obert a negociar a favor de Girona i tenint en compte la ciutat com a únic subjecte polític.

En primer lloc, reduir els pisos turístics que hi ha al Barri Vell.

Segon, un acord per tal que el 15% de l’habitatge de Girona sigui de lloguer assequible per al jovent de la ciutat.

Tercer, llançar un pla de Barris municipal on s’incorpori també arranjar els patis de Germans Sàbat, Sant Narcís, Santa Eugènia-Can Gibert i Montilivi.

Quart, exigir públicament al govern de la Generalitat i nomenar una comissió per garantir el retorn de l’escola al barri de Pont Major.

Cinquè, acabar amb la segregació escolar a la ciutat i presentar un pla concret que garanteixi el dret a l’educació de qualitat a tots els infants de Girona.

Sisè, retornar de manera immediata les urgències del CAP de Germans Sàbat que es van treure d’aquest barri aquests últims quatre anys.

Setè, assegurar que Casa Pastors no sigui la seu del futur espai d’Art Contemporani, perquè no és el lloc adequat per complir aquesta important funció.

Vuitè, un pacte per fer que les Caputxines es comprin per part de l’administració pública i serveixin per fer habitatge de lloguer social.

Novè, garantir que la Diputació no construeixi un edifici a Montilivi i que es mantingui com a zona verda.

Desè, portar la transparència a l’Ajuntament de Girona, a més de fer una audiència pública per explicar què ha passat en l’afer dels dos milions d’euros d’inversió perduts en el Bloom.

Onzè, municipalització del Servei de Neteja i Manteniment dels Equipaments Públics.

Dotzè, implementar el projecte Quatre rius i una sèquia amb el canvi i transformació de Plaça Catalunya com a zona de vianants.

Sílvia Paneque

Publicado

en

por

Etiquetas: