La cap de llista del PSC afirma que «aquesta proposta té a veure directament amb el propòsit de vincular la transformació de les comarques gironines amb el projecte comú de Catalunya»
La candidata socialista tanca la jornada a la Selva en un acte de campanya a Blanes amb l’alcalde Jordi Hernández i l’eurodiputat Javi López
Les comarques gironines han jugat un paper decisiu en l’economia catalana i han de ser protagonistes de la tercera transformació de Catalunya amb polítiques que promoguin tant la distribució de la renda, la reducció de la desigualtat i el creixement sostenible per aconseguir la plena ocupació; com l’equilibri territorial, que depèn de l’acabament de la xarxa d’infraestructures i de l’articulació d’un sistema de mobilitat que garanteixi seguretat i un desenvolupament equitatiu per a tota la demarcació. En aquest procés, l’acabament dels accessos a la Costa Brava, o projectes urgents com la variant de la C-32 a Blanes i l’enllaç d’aquesta mateixa carretera amb Lloret; l’arranjament de la C-63, l’acabament de la C-66 entre Llagostera i Girona i la resolució del tram d’aquesta mateixa carretera entre la Bisbal i Girona, són esforços que el PSC de les comarques gironines planteja com a prioritaris per estimular l’economia a través de la connexió del territori. Ho ha indicat avui la cap de llista dels socialistes per Girona, Sílvia Paneque, que ha tancat la jornada en un acte públic a Blanes acompanyada pel candidat Víctor Puga, per l’alcalde Jordi Hernández i l’eurodiputat Javi López.
És una opinió compartida, que l’èxit del desenvolupament de les comarques gironines té a veure amb la millora de les infraestructures. En el cas de la selva marítima, per exemple, depèn en gran part, però no només, del turisme. «El sector afronta reptes que li han d’assegurar un futur sostenible. I en aquests reptes hi ha inclòs el de la mobilitat, la connectivitat internacional i la desestacionalització», indica Paneque. «Adaptar-se als canvis globals i resoldre els accessos a Blanes és urgent per obrir noves possibilitats com ara una connexió més ràpida tant amb l’aeroport de Girona com amb Barcelona; amb l’interior o amb les comarques veïnes a través, per exemple, de la carretera C-63, que connecta Lloret amb la selva interior i la Garrotxa», analitza Sílvia Paneque. «Aquests esforços són concloents per descongestionar el trànsit i millorar la connexió entre les àrees urbanes. A la Selva marítima aquesta proposta té a veure directament amb el propòsit de vincular la reforma de les infraestructures de les comarques gironines amb el projecte comú de Catalunya. Cap país no pot prosperar si no estableix vincles entre els diferents territoris que el componen», s’ha expressat Sílvia Paneque.
Hi ha exemples com la indústria càrnia que han donat un gran impuls a l’economia gironina, però altres sectors com el de les renovables, les filatures o la maquinària industrial, han aportat valor afegit a través de la innovació. La construcció de les variants pendents és indispensable per facilitar el creixement econòmic associat a aquest teixit industrial i també per millorar les condicions de vida a les ciutats. «Si l’activitat econòmica creix el comerç en sortirà afavorit. És un pilar a la demarcació, però s’hi ha observat una desacceleració en municipis petits o en altres més grans que no han seguit el ritme de la transformació del sector. És indispensable adaptar el comerç a les noves formes de consum. La digitalització i la millora dels entorns comercials en col·laboració amb els ajuntaments, són cabdals per encarar el relleu generacional, el manteniment del teixit comercial i la vitalitat del sector», analitza la candidata socialista.