Sílvia Paneque

Paneque: “prioritzaré l’habitatge, la transició energètica, l’impuls econòmic i més i millors equipaments”

Els socialistes inicien avui una ronda de contactes per presentar els eixos més forts del canvi a Girona després d’haver guanyat les eleccions i ser la primera força a 9 dels barris de la ciutat

La guanyadora de les eleccions municipals a Girona del passat diumenge, Sílvia Paneque, ha iniciat avui una ronda de contactes per presentar les propostes de canvi a la ciutat. “Dono per fet que seré la pròxima alcaldessa de Girona entre altres coses perquè no hi ha cap altra alternativa seriosa possible vistos els resultats electorals. He iniciat una ronda de contactes amb les altres formacions polítiques per oferir un pacte de ciutat entorn dels diferents eixos que pensem que son els prioritaris per Girona” ha explicat Sílvia Paneque.

La candidatura que encapçala Paneque vol un gran pacte de ciutat que englobi un pacte per l’habitatge, un pacte per la transició energètica, per la sostenibilitat i la millora de la mobilitat, per l’impuls al comerç i de tota l’activitat econòmica i també per la millora d’equipament públics, especialment els esportius. “Ens agradaria formar un govern fort i, per això, posem aquests elements sobre la taula que poden donar fruits i acords amb els altres grups municipals. Avui comencem la negociació entorn a aquests eixos” ha afirmat Paneque.

En matèria d’habitatge els socialistes proposen fixar l’objectiu de mobilitzar sis-cents pisos en aquest mandat. A més a més, volen fomentar la conservació i rehabilitació d’edificis per destinar-los a lloguer assequible, obrir línies d’ajuda pel lloguer i garantir l’accés a l’habitatge, ampliar l’oferta de lloguer públic i assegurar un equilibri raonable respecte als pisos turístics. Pel que fa a la transició ecològica les propostes inclouen designar un Comissionat per a l’Agenda 2030, elaborar un pla d’estalvi i eficiència energètica, instal·lar sistemes de generació energètica renovable a tots els edificis i espais municipals, aprovar el Pla de Mobilitat Urbana de Girona o assegurar una xarxa de carrils bici de la ciutat més segura.

“Per a nosaltres és prioritari elaborar un pla a favor del comerç i posar el comerç al centre de les decisions municipals, per això, he insistit a crear un òrgan de concertació amb els agents econòmics i socials de la ciutat” ha comentat la cap de llista guanyadora. Paneque ha volgut remarcar que “hem guanyat en nou barris de la ciutat i hem quedat en primera o segona posició en barris que representen un 70% de la població censada de Girona. Girona demana canvi i la ciutat no entendria que no fos així”.

Sílvia Paneque
Sílvia Paneque

Publicado

en

por

Etiquetas: