PSC – Girona pel Canvi demana explicacions al tripartit de Salellas pel retard amb l’obertura del Xalet Soler a l’Eixample

El grup municipal PSC – Girona pel Canvi demana al tripartit de Salellas que posi fil a l’agulla per fer realitat el projecte del Museu de les Matemàtiques, que ocuparia una part del Xalet Soler. Es tracta d’un projecte del qual se n’ha fet molt ressò a premsa des del govern de Madrenas (2016-2023), però que encara no ha tingut cap conseqüència tangible a la ciutat.

El grup municipal PSC – Girona pel Canvi demana al tripartit de Salellas que comenci a treballar amb el projecte del Museu de les Matemàtiques. Un projecte molt publicat als mitjans de comunicació quan governava, Marta Madrenas, qui va anunciar a tort i a dret que estaria realitzat a finals del 2023. Sílvia Paneque, portaveu del grup municipal PSC – Girona pel Canvi, apunta: «S’acaba l’any i novament ens trobem davant un projecte molt ambiciós, però que s’ha quedat a la llista de projectes encallats. El govern de Junts va anunciar en diverses ocasions que treballarien per fer la Casa de la Tecnologia, que comptaria amb el Museu de les Matemàtiques a Girona al Xalet Soler. A més, l’edifici també tindria sales per a usos veïnals. Això és important per al barri. Va prometre que seria l’epicentre de la divulgació científica i tecnològica a la nostra ciutat. Però no en sabem res i s’acaba l’any».

Els regidors del grup municipal de Sílvia Paneque defensen la idea principal del projecte impulsat pel Museu de les Matemàtiques de Catalunya, que la portaveu de PSC – Girona pel canvi, Sílvia Paneque, va tenir l’oportunitat de visitar durant el mandat anterior. Tanmateix, insisteixen en l’abandonament de la zona i la falta de cura i manteniment dels jardins que l’envolten. «El Xalet Soler ha de ser per a gaudir dels veïns i com a seu del Museu de les matemàtiques. El mes de maig de l’any 2022 es parlava ja de la transformació i la rehabilitació del xalet. Fins i tot es va posar sobre la taula el cost global d’uns 1’5 milions d’euros. Es va comentar que seria un edifici sostenible de quatre plantes amb espais coworking i per aprendre matemàtiques o robòtica. Amb tantes dades sobre la taula semblava una promesa ferma que es faria realitat, però, ara, no en tenim cap notícia», ha afegit Paneque.

Els arguments que posa sobre la taula el grup municipal de PSC – Girona pel Canvi és el suport que dona a aquests tipus de projectes engrescadors i transformadors per la ciutat, però insisteix amb el retard i la lentitud de l’administració pública i la manca d’avenços significatius des de la seva anunciació. «El Xalet Soler té potencial per fer més atractiu al barri i contribuir a començar a canviar l’entrada sud de la ciutat al carrer Barcelona».

Els antecedents diuen que tot i comunicar que a finals de 2019 ja estaria en marxa el Museu de les Matemàtiques no és fins a finals d’agost de 2022, concretament el dia 24, que se signen les propostes per a l’aprovació inicial del pla especial d’assignació de l’ús cultural i la modificació del Pla Especial del patrimoni per actualitzar la fitxa R-51 del Xalet Soler. Pràcticament 3 anys després. I, ara, finals de l’any 2023, no hi ha res fet. Els socialistes defineixen com a «inacceptable» que es perdin oportunitats per la ciutat de Girona com també ha passat amb altres projectes, com els de transformació del passeig Canalejas, la Central del Molí, l’Smart City, la reforma de la Creu o l’Institut Ermessenda, que han estat anunciats diverses vegades, especialment, en èpoques electorals, i mai més no han vist la llum. 

«Girona té ritme, protagonisme, actitud i ambició. Però el govern va a una altra velocitat», ha constatat Paneque. «El govern de la ciutat ha de complir amb els compromisos adquirits amb la ciutadania. Els gironins i gironines mereixen un govern que faci realitat els seus projectes, sobretot quan parlem d’iniciatives que potencien l’educació, la cultura i la sostenibilitat», conclou la portaveu.

El PSC – Girona pel Canvi demana més «rigor» a l’hora de prometre perquè els projectes de tanta importància com aquest no quedin en l’oblit ni s’enquistin en temes burocràtics.


Publicado

en

por

Etiquetas: