Sílvia Paneque - Gironins

Sílvia Paneque: “A cada barri, hi ha d’haver un punt de votació”

La portaveu ha recordat que diferents barris de Girona volen recuperar col·legis electorals a prop de casa i que molts no van votar a les municipals per no tenir una escola electoral al barri

La regidora del grup municipal PSC-Gironins pel Canvi, Sílvia Paneque, ha traslladat a Guanyem que la gent dels barris de Girona senten “neguit i preocupació” per la dificultat que van tenir a l’hora de votar el passat 28M. “A les municipals, en diferents barris de la ciutat -que havien tingut punts de votació en anteriors eleccions- no van poder exercir el dret a vot al seu propi barri. Fins i tot, alguns ciutadans i ciutadanes, no van poder votar per aquesta mateixa raó a causa de problemes de mobilitat”, ha explicat Sílvia Paneque.

La guanyadora de les eleccions del passat maig ha volgut insistir en aquest tema, avui, dia en què s’ha efectuat un altre ple per a la designació de les persones que estaran a les meses electorals, perquè el “problema no es repeteixi”“Sabem que hi ha associacions de veïns que han fet aquesta petició a l’Ajuntament, ja que van detectar que no tots els veïns i veïnes que volien votar ho van fer”.

Els barris de Sant Narcís i Torre Gironella en són un exemple i, allà, hi ha persones que han presentat queixes formals a l’Ajuntament. Sant Narcís no va disposar de cap punt de votació aquest maig, quan històricament al barri n’hi havia tres: el centre cívic, l’SMO i l’escola Àgora. En el cas de Torre Gironella, tradicionalment, s’havia habilitat el local social per a les votacions, però en aquestes últimes tampoc no va ser possible votar al barri. Aquesta vegada els veïns de Sant Narcís es van haver de desplaçar al Pavelló de Montfalgars, tocant a Salt i els de Torre Gironella al centre cívic del Barri Vell.

Ampliar els punts de votació a la ciutat i assegurar que hi hagi meses de votació a tots els barris, “és un deure democràtic de l’Ajuntament de Girona”. Això, “fomenta la participació i té un paper actiu per evitar una alta abstenció, que perjudica Girona”, ha explicat la portaveu. “Creiem que una de les mesures que hauria de prendre el nou govern de la ciutat és garantir que els ciutadans puguin votar al seu barri. En el cas d’aquests dos barris, hi ha gent gran que no pot fer el desplaçament a un punt de votació tan llunyà d’on viu”, ha conclòs la regidora Sílvia Paneque.

Sílvia Paneque - Gironins
Sílvia Paneque – Gironins

Publicado

en

por

Etiquetas: