Notes de Girona. El millor de nosaltres mateixos

Javier Cercas recordava una resposta de François Mauriac, quan li varen preguntar qui voldria ser en una nova vida: «Moi-même, mai reussi». Jo, però aconseguit o ben definit o reeixit.

Alberto Núñez Feijóo segur que hauria pogut tenir una versió molt millor en una altra vida que la que ha demostrat en aquesta campanya. Si les mentides, dites unes darreres les altres, amb l’efecte del Galop de Gish, durant el debat electoral ja varen deixar una imatge trista; més encara ho ha fet que hagi mentit sobre la revalorització de les pensions, tal com li va assenyalar la periodista Silvia Intxaurrondo.

Aquests últims dies patim una onada de calor sense precedents. Hi ha notícies de tempestes que causen excessius morts arreu del món. És urgent que Catalunya construeixi dessaladores i reutilitzi l’aigua. Una de les pitjors mentides dels últims anys ha estat la dels polítics que han negat el canvi climàtic de manera categòrica, quan el 97% de científics advertien que l’acció humana estava tenint conseqüències per al planeta.

Sèrie, Notes de Girona, número 5.


Publicado

en

por

Etiquetas: