“Cal un canvi de govern a Girona que inclogui el PSC”

Situa una eventual moció de censura “aquesta tardor” i no la veu per a més endavant

Proposa un tripartit d’esquerres, amb el mateix pes de Guanyem i el PSC, i descarta facilitar un executiu sense ser-hi

LURDES ARTIGAS – GIRONA

A l’últim ple va proposar a la resta de l’oposició presentar una moció de censura. Amb quins grups podria sumar majoria?

Ho vam explicitar al ple perquè s’hi presentava una moció en què es feia una diagnosi negativa del moment en què està Girona i com a recepta es proposava més Madrenas a la ciutat. I vam dir que compartim la diagnosi però no la solució. Des de la nit electoral hem apostat per un canvi, un projecte de base més àmplia, una confluència amb els partits d’esquerres, Guanyem i ERC. Ho hem mantingut en els debats de pressupost i d’ordenances, i en el dia d’avui.

Per tant, aposten per un govern tripartit d’esquerres per a després d’una eventual moció?

Sí, una confluència dels tres partits d’esquerres. Un dels problemes que té la ciutat és que Madrenas ha triat governar en solitari. Això implica molt pocs regidors i dedicació. La nostra proposta té més base democràtica, amb més veus representades.

N’ha parlat amb els dos grups?

És un tema del qual s’ha parlat, fins i tot en públic en aquest ple…De fet, Salellas lamentava que ho haguessin fet públic…Bé, no és que hi hagi hagut unes converses privades i que una part ho digui públicament. S’ha compartit la necessitat d’un canvi. Quan vam fer balanços del primer any de mandat, tota l’oposició vam coincidir-hi. No crec que s’hagi desvelat res que no s’hagi dit fins ara.

En aquest eventual tripartit d’esquerres, qui seria l’alcalde?

No se n’ha parlat ni és el moment, però entenc que si dos dels tres grups comparteixen nombre de regidors ha de ser en igualtat de condicions.

ERC en el seu dia els va excloure i Guanyem aposta per un govern només d’ells dos. Vostès a això hi podrien donar suport? Preferirien un govern de Guanyem i ERC al de Madrenas?

Aquest escenari no ens l’imaginem. Si algú pretén governar la ciutat dient “amb el PSC no perquè és el PSC”, com va dir ERC, no pot tenir el nostre suport. No es tracta de quina persona creus més adequada, sinó que com hem de donar suport a una opció que ens exclou? A més, per nosaltres un dels principals problemes que té Girona ha estat l’aposta radicalitzada de Madrenas pel procés. Com més capital independentista hem sigut, menys ho hem estat en termes d’economia i treball. I no veuríem bé que es repetís el problema amb dues altres forces, per més d’esquerres que siguin.

Insisteixo que no només ERC sinó també Guanyem aposta per un govern sense el PSC…

Doncs, sis més quatre fan deu i deu no són catorze. Som a principis de mandat, si fóssim al final seria diferent. El que no ens podem permetre des de l’oposició és estar tres anys fent males diagnosis i no fent un pas endavant, de plantejar que hi ha una alternativa al govern actual; jo ho crec, i jo crec que el PSC forma part d’aquesta alternativa.

Llavors, la moció de censura ha de ser com més aviat millor?

Una moció de censura és una opció molt seriosa, s’ha de fer sobre un projecte sòlid, tots tres ens hem de posar d’acord en un programa de govern. Per ara no hi ha hagut aquest treball previ. Entenem, però, que si no es fa aquesta tardor, abans del pressupost, després, a meitat de mandat o encara menys cap al final, ja no seria una fórmula a utilitzar. Ha passat el primer any i tots compartim la diagnosi. Nosaltres no ens passarem tres anys posant aquesta fórmula sobre la taula contínuament.

Si continua governant JxCat, el PSC estaria disposat a arribar a acords pel pressupost de l’any que ve o ho descarten del tot?

Crec que hem sigut molt honestos amb l’equip de govern. Des del principi els vam dir que ens sentíem als antípodes, i que petits pactes per “qui dia passa, any empeny” o donar un any més de coll a un govern que nosaltres pensem que està equivocant la recepta per a Girona, no ho faríem. No ho vam fer amb els pressupostos del 2020 i no ho farem amb els del 2021.

Girona: Entrevista a la portaveu del PSC de Girona, Sílvia Paneque.

Entrevista que em va fer El Punt i va ser publicada el dissabte 22/08/2020.


Publicado

en

,

por

Etiquetas: