Ciència per atraure turistes (Gerard Vila / Cadena Ser – Ràdio Girona)

  • Girona ha decidit explorar un nou nínxol de mercat turístic; el turisme de conferències. Per potenciar la caiguda de les visites que hi ha als mesos de gener i febrer, portarà figures de reconegut prestigi del camp científic o humanístic. Ajuntament i la UdG van de la mà en aquest projecte.

Es tracta d’una iniciativa que el PSC portava al seu programa electoral i que, segons diu la regidora, Sílvia Paneque, ha de servir per complementar la oferta turística actual de Girona.

La voluntat és portar durant dos mesos primeres espases de l’àmbit humanístic i de la ciència. Es pretén així captar un nou turisme, el de conferències, sobretot durant els mesos de gener i febrer, que són els més fluixos en nombre de turistes a la ciutat.

Paneque diu que, d’aquesta manera, es potencien com a ciutat universitària i sumen un turista diferent i completementari al turista habitual que ja els visita.

Paneque ha confirmat que les converses amb la Universitat estan en marxa perquè es pugui tancar una programació de conferenciants d’alt nivell de cares a gener de l’any vinent.