Comunicat del PSC Girona

En referència a la declaració sobre l’anunci del delegat del govern de l’Estat a Catalunya, Enric Millo, en relació a portar a Fiscalia a l’alcaldessa de Girona, Marta Madrenes per les paraules dirigides als manifestants de la subdelegació del govern a Girona aquest passat cap de semana vull remarcar la importància del retorn de la política en el moment actual; i no utilitzar la Fiscalia per respondre a aquella acció, perquè fer-ho és empitjorar més una situació absolutament catastròfica avui a Girona i Catalunya.

En un primer moment vaig decidir no fer valoracions sobre el contingut de les paraules de Marta Madrenas atès el moment que es vivia al país per tal de no sumar més tensió a una situació tan terrible com la que vivim avui a la meva ciutat i al meu país. Fins a aquest moment, i seguiré actuant de la mateixa manera, mai no ha sortit de la meva boca cap paraula o acció que pugui comportar un ascens de la tensió, perquè estic convençuda que la meva responsabilitat és fer tot el possible pel retorn de la concòrdia a Girona.

Un cop conegut el contingut de les paraules de Marta Madrenas crec que la declaració que tinc la responsabilitat de fer és que les seves declaracions davant la subdelegació no contribueixen a res positiu, són irresponsables i inadequades  i que per suposat van generar indignació a una part no menyspreable dels gironins i gironines. Però en aquest punt també haig d’afegir que considero que és un error utilitzar la Fiscalia enlloc de dir públicament que Marta Madrenas no actuà bé, al nostre entendre polític, tampoc en aquella ocasió com a alcaldessa. Dir públicament que em sembla una barbaritat el que va dir qui és alcaldessa, no és contradictori a afegir que utilitzar la Fiscalia per això és una altra barbaritat.

 

Afegir també que en el nivell local la dita ruptura de relacions amb l’estat planteja situacions innecessàries com l’exclusió del sotsdelegat en alguns actes públics.

En gairebé cap conflicte, i menys encara en el que hi ha avui a Catalunya, es pot entendre res de manera racional i moderada si pensem la situació com a camps dividits entre bons i dolents; si no som capaços de veure que tots hem comès equivocacions i que en l’espai dels que no pensen com nosaltres també hi ha raons o ferides, que els socialistes catalans lamentem de manera profunda, tal com ha deixat clar Miquel Iceta avui al parlament. Tot l’esforç nostre, per tant, va encaminat només a la desescalada del conflicte i és només aquest punt de vista on em situo.


Publicado

en

, , ,

por

Etiquetas: