El PSC adverteix que les patrulles veïnals poden proliferar si no hi ha un gir important en la política de seguretat

Els socialistes gironins lamenten la nul·la receptivitat de Madrenas  a les seves propostes en matèria de seguretat, malgrat l’increment de determinats delictes, i tornen a reclamar mesures com el sereno i la policia municipal de proximitat

Els socialistes gironins adverteixen al govern municipal que “patrulles veïnals com les que han començat a fer-se a la zona de Palau poden proliferar i organitzar-se en altres barris si no hi ha un gir important en la política de seguretat”. Per aquest motiu, la portaveu del grup socialista a l’Ajuntament, Sílvia Paneque, ha tornat a posar sobre la taula solucions “com ara les patrulles de proximitat de la Policia Municipal, la figura del sereno -que el grup socialista va proposar fa dos mesos en un ple-, així com la segona comissaria, que els grup socialista situaria al barri de Santa Eugènia en un local amb les dimensions adequades”.

Davant les informacions que expliquen que un grup de veïns de Palau fa un mes i mig que s’organitzen en patrulles per intentar evitar els robatoris que s’estan patint darrerament a habitatges de la zona, Sílvia Paneque ha recordat que tot i que en altres barris no s’ha arribat al punt que es facin patrulles, sí que hi ha hagut altres iniciatives. Aquest és el cas dels veïns de Santa Eugènia que s’han organitzat per compartir un grup de whatsapp i poder-se avisar els uns als altres en cas de problemes d’inseguretat.

La portaveu socialista ha recordat que, a més dels robatoris a Palau, en les darreres setmanes també hi ha hagut  tot un seguit de robatoris a la zona de Montilivi que han fet saltar les alarmes dels veïns. A més, també s’ha de recordar que les dades que proporciona la Secretaria d’Estat de Seguretat indiquen que en el primer semestre de l’any la ciutat de Girona va registrar un increment dels atracaments, els furts, les baralles i també dels robatoris amb força a domicilis, establiments i altres instal·lacions, en relació  amb el primer semestre del 2018. “Fa mesos que vam advertir que davant aquestes dades calia un pla de xoc conjunt amb els Mossos d’Esquadra per poder patrullar els barris amb major intensitat i actuar contra els grups que delinqueixen en determinades zones de manera reiterada”, ha recordat Sílvia Paneque.

Per la seva banda, el  regidor Joan Antoni Balbín, ha afirmat que “està clar que les patrulles ciutadanes sorgeixen d’un estat d’alarma entre els veïns i, tot i comprensibles, no són desitjables”. “El fet de tenir veïns patrullant és un risc i no és res més que la demostració de que els gironins no se senten segurs i no confien la capacitat del govern municipal per protegir-los”, ha afegit. Per Joan Antoni Balbín, “l’alcaldessa Marta Madrenas hauria de prendre nota que això és el que passa quan un govern no li dóna a la seguretat la importància que ha de tenir, que no és ni més ni menys que la que li donen els ciutadans”. “És responsabilitat de l’Ajuntament posar tots els mitjans al seu abast que puguin dissuadir els lladres i, en canvi des del PSC no hem trobat cap receptivitat a totes les propostes que hem fet per millorar la seguretat a la ciutat”, ha afegit Balbín.

Sílvia Paneque

Publicado

en

,

por

Etiquetas: