Plaça Catalunya

El PSC aposta per ampliar i pacificar el centre de la ciutat per plaça Catalunya fins a l’eix comercial del carrer Joan Maragall

L’alcaldable socialista Sílvia Paneque ha explicat els 3 grans projectes de futur de transformació de la ciutat; ampliació i pacificació del centre a Plaça Catalunya, relligament amb el centre i transformació del carrer del Carme i la remodelació del carrer Barcelona a l’entrada Sud de la ciutat

El PSC de Girona vol que la ciutat sigui de la seva gent i aposta per garantir la mobilitat de tots els gironins i gironines. Els socialistes gironins consideren que la ciutat necessita guanyar en espai per als vianants i que el centre es pacifiqui i es redueixi el trànsit rodat a un perímetre cada vegada més ampli on només hi puguin accedir amb cotxe els veïns. “Es tracta de fer un canvi a la pell de la plaça Catalunya perquè el centre peatonal enllaci amb la zona comercial del carrer Joan Maragall i la mobilitat d’aquesta zona sigui més amable, sostenible i accessible” ha explicat Paneque.

Plaça Catalunya
Plaça Catalunya

Per aquest motiu una de les grans propostes dels socialistes per al proper mandat és la creació d’un gran espai tancat al trànsit rodat al centre de la ciutat, més enllà del Barri Vell. Un projecte que, segons el PSC, s’articularia a partir d’importants reformes en el perímetre delimitat pel Barri Vell, la Devesa, el carrer Barcelona, Emili Grahit i el carrer del Carme que es convertiria en un espai central de trobada de tots els gironins i gironines i dels visitants. La idea és fer una zona amb espais enjardinats, parcs infantils, arbrat i carrils bici ben connectats.

“Fer un centre més gran i més amable, sobretot pels col·lectius amb més dificultats de mobilitat com la gent gran o els discapacitat, repercuteix en una millora de la salut de les persones i potenciarà el comerç de proximitat de la zona centre ampliada de la ciutat. Girona té un percentatge de gent gran molt important i hem de pensar en la mobilitat del futur” ha afegit Quim Bonaventura, membre de la llista socialista.

“Les reformes urbanístiques que proposem a l’entrada sud de la ciutat al carrer Barcelona, enllaçant amb la construcció de la nova plaça Espanya i el relligament amb plaça Marquès de Camps, l’eixamplament del centre de la ciutat o ela connexió de Girona Est amb el centre de la ciutat a través del carrer del Carme permetran abordar també, un altre dels grans problemes que la ciutat té pendent de resoldre: l’accessibilitat” ha afegit l’alcaldable socialista, Sílvia Paneque.


Publicado

en

, ,

por

Etiquetas: