El PSC de Girona adverteix que la inversió en oportunitats i treball a l’Ajuntament de Girona ha de ser una prioritat

A l’informe municipal de “L’observatori de l’economia i l’ocupació” apareixen algunes dades preocupants per a la tendència general de l’atur a la ciutat de Girona. La reducció de l’atur ha estat la menor dels últims anys i l’atur femení torna a créixer per primer cop des del 2015. Això ha trencat una bona tendència a l’Ajuntament de Girona des de l’any 2013.

“Estic absolutament convençuda, per l’experiència al govern de la ciutat, que es pot fer molt i molt des de l’Ajuntament de Girona a favor de crear llocs de treball a la nostra ciutat. Una mostra són els primers resultats del desplegament SMO als barris i en concret del nou programa de gestió que permet millorar l’atenció i seguiment de la inserció laboral dels ciutadans en cerca de feina”, ha afirmat Sílvia Paneque, regidora socialista de Girona. Un exemple és l’aplicació informàtica que els socialistes vàrem implantar a setembre del 2017 i que aquesta setmana l’Ajuntament de Girona ha presentat com un èxit. És una base de dades avançadíssima que permet relacionar ofertes de treball i candidatures; un registre unificat de gent en situació d’atur i formacions diverses creuat amb un seguiment continu d’ofertes d’ocupació. Ara bé, aquest avenç anava de la mà d’una política decidida de creació d’ocupació que, a l’entendre del grup municipal del PSC, hauria d’haver continuïtat amb la inversió pública que es projectà en els pressupostos del 2017.

El PSC de Girona de Sílvia Paneque ha insistit des del primer moment fins a data d’avui, que en moments de crisi, les institucions han d’invertir recursos per activar el mercat del treball. “Fins ara la sortida de la crisi només ha estat per les classes altes. Però no hi ha hagut millora de la situació per la immensa majoria de classes mitjanes i treballadores”, ha lamentat Paneque. El PSC de Girona l’any 2013 pacta que l’Ajuntament de Girona invertís 500.000 euros de recursos propis per crear ocupació i, quan Sílvia Paneque fou Primera Tinent d’Alcaldia en aquest mandat, el programa “Girona Actua” comptava amb 4M d’euros d’inversió entre inversió municipal i cofinançament amb la Generalitat.

Aquestes accions varen tenir un resultat extraordinari que no hauria de passar desapercebut, tant perquè va contribuir a trobar treball a persones amb formacions ben diverses, com perquè la reducció de l’atur dinamitza el mercat. Aquell any el Servei Municipal d’Ocupació trobà cent llocs de treball per a persones amb formacions diverses. Si aquesta tendència hagués tingut continuïtat, Girona en quatre anys, és a dir un mandat, podria passar a tenir un atur residual. Entre el 2016 i el 2017, més de 500 persones a Girona varen trobar feina a Girona, un 10% de reducció respecte l’any anterior. Aquesta evolució, però, s’ha detingut en sec aquest any, després que les polítiques d’ocupació de l’Ajuntament de Girona s’hagin girat en rodó.

A l’últim informe de “L’observatori de l’economia i l’ocupació” de l’Ajuntament de Girona apareixen algunes dades que adverteixen que l’Ajuntament de Girona ha iniciat una molt mala tendència en creació de llocs de treball i combat contra l’atur. A la temporada turística, la reducció de l’atur ha estat menor que mai entre les persones que fa entre 12 i 24 mesos que són a l’atur, un 2,5%. Les dades també informen que per primera vegada des de la crisi  econòmica torna a créixer l’atur femení. Augmenta un 0,60%, fet que evidencia que calen polítiques de discriminació positiva i d’igualtat per a les dones en matèria d’ocupació. A més, la reducció de l’atur a Girona sempre havia estat tradicionalment més positiva que la mitjana catalana i, en canvi, aquest any succeeix just a la inversa. La reducció a Girona ha estat d’un 2,5%, mentre que a Catalunya és d’entre un 5 i un 6%.

La portaveu dels socialistes a Girona, Sílvia Paneque, ha dit que “el treball és una qüestió clau a la vida de tothom i tenir un bon servei municipal a Girona que aporti sortides és possible. Aquest tipus de qüestions són sòlides i els resultats es poden valorar, perquè són reals i comprovables. Insistir en invertir per generar oportunitats beneficia el conjunt de la ciutat i és un exercici de responsabilitat que l’Ajuntament de Girona ha d’assumir”. El grup del PSC a Girona considera que els resultats de la inversió pública en ocupació l’any anterior varen tenir resultats extraordinaris i que encara som a temps de rectificar una bona tendència que havia tingut l’Ajuntament de Girona des de l’any 2013.


Publicado

en

, , , ,

por

Etiquetas: