El PSC de Girona creu imprescindible que continuï la Xarxa d’Impulsors per fomentar l’ocupació juvenil

Els socialistes demanen que l’Ajuntament insti la Generalitat de Catalunya a recuperar la convocatòria d’aquest programa amb fons europeus per crear ocupació i que, en tot cas, els recursos pressupostats a cofinançament es destinin a programes propis.

El PSC de Girona presentarà una moció al proper ple del mes de juny on demanarà al govern de la ciutat instar el Govern de la Generalitat a prorrogar la Xarxa d’Impulsors del Programa Garantia Juvenil (2014-2020). A diferència d’altres anys, aquest 2018 no s’han publicat les convocatòries públiques per a sol·licitar la continuïtat dels diversos impulsors comarcals de la Garantia Juvenil. La directora del Servei d’Ocupació de Catalunya ha confirmat que no es preveu renovar aquesta figura, cosa que és una notícia terrible perquè el grau d’inserció de joves amb aquest programa era esplèndid.

La figura dels impulsors de la Garantia Juvenil és fonamental per seguir treballant amb el col·lectiu de joves. La pèrdua d’aquesta figura pot comprometre la incorporació dels joves al mercat de treball. Els impulsors i les impulsores han posat en marxa unes polítiques d’orientació en temes laborals i formatius que anteriorment no existien. Aquest treball ha aconseguit obrir una porta d’accés als joves al mercat del treball i realitzar un servei d’acompanyament professional, rigorós i eficaç” ha explicat la regidora Sílvia Paneque.

A Girona, aquest programa havia contribuït a disminuir el percentatge d’aturats menors de 20 anys de manera molt notable durant el 2017 (disminució de 5 punts en el percentatge d’atur juvenil, molt per sobre de la resta de franges d’edat) i a més, ho va fer entre aquells joves amb més dificultats d’inserció laboral. L’any 2017 van participar en els diferents programes de Garantia Juvenil un total de 231 joves (Integrals, joves per l’ocupació, Fem ocupació per joves, Singulars i contractes en pràctiques), entre els quals, varen destacar les 48 places destinades al projecte d’inserció laboral vinculat al flamenc i la rumba catalana que va obtenir un èxit notable a Girona, tant des d’un punt de vista cultural com ocupacional.

És molt important que en el cas que el SOC (Servei d’Ocupació de Catalunya) no doni continuïtat a la Xarxa d’Impulsors; com a mínim l’Ajuntament tingui el seny de mantenir els recursos que ja figuren al pressupost del 2018 en concepte de cofinançament de programes al Servei Municipal d’Ocupació i que se sàpiguen aprofitar per a programes propis de l’Ajuntament per garantir que no es perden recursos per fer front a l’atur juvenil” ha explicat la portaveu dels socialistes gironins, Sílvia Paneque. En els punts d’acord també es demana que continuï la implantació dels espais de treball transversal i coordinat entre l’SMO i la Secció de Joventut inicial a l’Espai Jove Güell a la resta d’espais joves de la ciutat i notificar els acords al Consell de Cohesió i Serveis Socials i a la Taula d’Indústria, empresa i ocupació.


Publicado

en

, ,

por

Etiquetas: