El PSC de Girona creu que el govern va tard i malament per afrontar la situació de l’habitatge a la ciutat

Els socialistes gironins denuncien que el Pla Local d’Habitatge de Junts x Cat pot ser una argúcia per no prendre cap decisió en matèria d’habitatge, com a mínim, durant dos anys

El PSC de Girona ha denunciat que la diagnosi del Pacte Local per l’Habitatge de Girona, que es va presentar la setmana passada, no pot ser l’excusa per no actuar de manera immediata amb accions concretes per punxar la bombolla del lloguer a la ciutat. Els socialistes temen que el govern de Junts x Cat utilitzi pretendre analitzar la situació de l’habitatge a Girona per no actuar-hi. El govern de Marta Madrenas no ha actuat mai en polítiques municipals per poder viure a Girona a un preu raonable i els socialistes creuen que no té gens interès ni en fer polítiques de lloguers socials, ni en intervenir per regular els pisos turístics.

El Pacte Local per l’Habitatge, a més, arriba 2 anys tard i malament. Els socialistes han recordat que el 2017 ja existia un estudi que va fer la Cooperativa La Col sobre la mobilització de pisos buits a Girona, i que a més de contenir dades sobre la situació de l’habitatge a la ciutat, ja preveia línies d’actuació per abordar de forma immediata el problema. “Quan ens van fer fora del govern l’estudi es va quedar en un calaix, aleshores es va dir que es faria un nou estudi i un nou pacte que ha trigat massa i que quan ha arribat allò que recull és allò que ja es deia en l’estudi del 2017” ha explicat Sílvia Paneque.

“La diagnosi, que ha estat efectuada per la UMAT que ja va col·laborar amb l’estudi de la Cooperativa La Col, es basa en dades de 2017 i no contempla dades de 2018 ni de 2019, per tant, ja neix desactualitzada” ha explicat la portaveu dels socialistes gironins, Sílvia Paneque. Els socialistes es pregunten què ha estat fent el govern durant aquests dos anys, ja que els socialistes quan van estar al govern (octubre 2017) tenien a punt un estudi de mobilització de pisos buits que ja aportava la majoria de les dades que va presentar el govern la setmana passada.

“Independentment del treball a mitjà i llarg termini que es preveu fer, exigim al govern polítiques actives en habitatge i recursos al pressupost de 2020 per poder-les aplicar ja el 2020 i no dilatar més la desídia del govern en matèria d’habitatge”, ha explicat la regidora socialista, i ha afegit que “l’estudi de La Col i les mesures que contemplava segueixen plenament vigents. En aquest estudi parlava de l’activació de VIVENDES de GIRONA, i això també ho reclamem des del grup municipal socialista. Però cal fer-ho de manera immediata. L’anàlisi no pot utilitzar-se per impedir l’actuació, ja que això desvirtua l’anàlisi i les polítiques actives, les dues coses”.

La diagnosi també contempla l’inici del procés participatiu del Pla Local per l’Habitatge per la primavera del 2020. “Si el govern segueix el mateix ritme que fins ara, ens podem trobar que a inicis de 2021, encara no tinguem un Pla Local d’Habitatge. Això és quelcom que no ens podem permetre. Calen actuacions i recursos des d’avui mateix, ja hem perdut prou temps des del 2017” ha comentat Paneque. Per als socialistes és obvi que s’està utilitzant la participació per no prendre decisions i això té conseqüències greus i negatives per a Girona. “El gran repte d’aquest govern hauria de ser augmentar els pisos de protecció oficial i ampliar la borsa de lloguer social de l’Ajuntament, de moment no hi veiem voluntat política. El bon govern ha de tenir el coratge de prendre les decisions que Girona necessita”, ha conclòs Paneque.

Grup municipal PSC

Publicado

en

,

por

Etiquetas: