El PSC de Girona demana al govern explicacions pels 200.000 euros de sancions laborals a Girona+Neta

Els socialistes gironins volen que l’equip de govern doni una explicació pels 200.000 € de sancions laborals i el milió d’euros de millores no efectuades per l’empresa, i, també, que porti al plenari la ratificació de les millores dels treballadors de Girona+Neta pactades amb ells el mes de maig

El grup municipal socialista ha detectat deixadesa i manca de control a l’empresa Girona+Neta per part de l’Ajuntament de Girona. “Tot i tenir el 20% de la titularitat de l’empresa, l’Ajuntament de Girona no està fent la seva feina. Per aquesta raó hem estat fent un seguiment exhaustiu de la qualitat d’un dels serveis més sensibles i que més costa als gironins i gironines com és el servei de neteja viària i recollida de residus” ha explicat la portaveu socialista, Sílvia Paneque.

Sílvia Paneque ha destacat que “el proper mes d’octubre s’esgoten els 8 anys de contracte i serà moment de fer balanç de la qualitat del servei i de les possibles millores. De fet, a hores d’ara encara no se’ns ha traslladat quina és la visió de l’equip de govern sobre aquesta qüestió -pròrroga de 2 anys o nova licitació- i ens preocupa que a 3 mesos d’aquesta data ningú ens hagi dit res en ferm”.

Els socialistes també volen denunciar que encara no s’han presentat els comptes de l’empresa del 2017 (s’haurien d’haver presentat al consell d’administració de l’empresa com a molt tard el juny de 2018). “Malgrat la insistència del nostre grup municipal no se’ns ha donat cap explicació del motiu del retard. Tampoc sabem res dels comptes de 2018 a tres mesos de decidir que passa amb l’empresa. Recordem també, que hi ha encara pendent de saber com es resoldrà el milió d’euros de millores pel soterrament de contenidors i els 44.800 € d’encaixos que l’empresa Fomento va ofertar i que no s’ha realitzat” ha explicat Paneque.

Els socialistes gironins volen saber el motiu de perquè encara no s’ha donat trasllat al ple de la ratificació de les millores del conveni que varen negociar treballadors i empresa el passat mes de maig, que suposava un increment del salari del 2,25% anual i millores pels mecànics i capatassos. “Això fa que tres mesos més tard, i de moment, els treballadors i treballadores no estiguin gaudint d’aquestes millores que s’hauran d’aprovar, en tot cas, amb efectes retroactius” ha afegit la portaveu socialista.

Els socialistes gironins van entrar una pregunta per registre d’entrada a l’abril sobre les intervencions d’Inspecció de Treball a l’empresa que va ser contestada en data 2 d’agost. “Després de mesos d’espera hem rebut resposta del nombre d’intervencions de la Inspecció de Treball a l’empresa. Un total de trenta-dos, de les quals, onze, han tingut com a resultat una sanció, sense impugnació per part de l’empresa, d’un import total d’11.364 €. A això caldria sumar els imports de sentències favorables als treballadors i recorregudes per l’empresa (per tant no fermes) de 33.863,26 € totals per vulnerar els drets d’un treballador, i uns 150.000 € de pagues extres i el 15% de les baixes laborals no abonades als treballadors i treballadores guanyades en primera instància i recorregudes per Girona+Neta. En total 200.000 euros. La pregunta que s’escau és si l’equip de govern aprova aquesta gestió dels recursos humans” ha conclòs Sílvia Paneque.


Publicado

en

, ,

por

Etiquetas: