El PSC de Girona demana més seguretat, més oportunitats laborals i actuar sobre el preu de l’habitatge per aprovar el cartipàs municipal

Els socialistes demanen una segona comissaria a la zona oest de la ciutat, introduir de nou la policia de barri, 10 agents de policia més per any, recuperar el programa escales segures, un pla de seguretat de proximitat a Santa Eugènia, Can Gibert i Sant Narcís, dedicar 4 milions a ocupació, escoles d’oficis als barris amb més atur, sumar 150 pisos de gestió pública per any, una nova promoció d’habitatge social al Barri Vell i engegar el Pla d’Habitatge per establir també topalls als pisos turístics per barris

La portaveu dels socialistes gironins, Sílvia Paneque, ha recordat que “el govern de l’Ajuntament ha de funcionar i que, per fer-ho possible, l’alcaldessa Marta Madrenas haurà d’admetre propostes diferents de les seves. Els socialistes serem responsables, sempre i quan s’engeguin polítiques diferents a les actuals. Polítiques de canvi, que al nostre entendre són tan necessàries com urgentsEls vots del PSC per tal que s’aprovi el cartipàs només, i únicament hi seran, si JuntsxCat inclou i desenvolupa polítiques de canvi. La nostra voluntat és incidir perquè a Girona tots els ciutadans tinguin els mateixos drets i serveis visquin en el barri que visquin

Els socialistes gironins han presentat una proposta per aprovar el cartipàs al govern centrada en tres grans eixos: més seguretat i espai públic de qualitat, més oportunitats en ocupació i actuar en habitatge per tenir incidència des de l’Ajuntament en el preu massa car, avui, de viure a Girona. En seguretat els socialistes volen combatre la inseguretat per mitjà de proposar una segona Comissaria de la Policia Local a la zona oest de Girona; incrementar la Policia Municipal en 10 agents cada anys en aquest mandat; i recuperar el programa d’escales segures. Iniciar un pla pilot de seguretat de proximitat a Santa Eugènia, Can Gibert i Sant Narcís amb la presència permanent de dos policies a peu de carrer al matí, a la tarda i al vespre-nit. I acompanyar-lo amb presència permanent del projecte d’educadors i dinamitzadors de barri, amb una perspectiva dual entre seguretat i drets socials. A més, el PSC vol que hi hagi seguretat nocturna al conjunt de la ciutat. 

“El motiu estructural d’aquestes accions és situar una línia clara a Girona on tothom entengui que l’Ajuntament de Girona té tolerància zero amb qui se salta les ordenances i el civisme a la ciutat. Situar aquesta línia a les mentalitats de tothom, acompanyant-ho d’actuacions eficaces contra la delinqüència i les màfies, és actuar per tal que tothom entengui que l’espai públic és de tothom i que s’ha de respectar els drets de totes les persones” ha explicat Paneque. A la proposta dels socialistes també hi ha l’augment d’efectius a les brigades municipals per mantenir un espai públic cuidat. 

El PSC vol un Servei Municipal d’Ocupació més fort, que serveixi a qualsevol persona de condicions ben diferents que vulgui trobar feina o canviar de treball. Paneque ha proposat que el govern de l’Ajuntament de Girona es comprometi a invertir 650.000 euros de recursos propis i 4 milions d’Euros amb d’altres institucions a vincular formació i oportunitats de treball per mitjà del Servei Municipal d’Ocupació. A més a més, els socialistes proposen la creació de les escoles d’oficis en els barris més afectats per l’atur de la ciutat. El projecte se centra en què les persones del barri a l’atur tinguin un contracte remunerat en pràctiques, no només per arranjar el barri en obres menors o pintures, sinó també per aprendre un ofici. “Aquesta mesura servirà per reduir l’escletxa social entre barris, on hi ha percentatges d’atur extremadament desiguals, per tenir cura del barri i per estendre el pensament que la ciutat i el barri el fem entre tots i n’hem de tenir cura entre tots i totes” ha dit Paneque.

El PSC també proposa actuar de manera immediata per incidir a la baixa en el preu de l’habitatge a Girona. Per això, proposa en matèria d’habitatge que l’Ajuntament inclogui 150 pisos anuals de gestió municipal el pròxim mandat. La proposta és que per aconseguir-los s’utilitzi la Llei 24/1015 per mobilitzar els pisos buits de la ciutat de titularitat de grans tenidors, la compra d’habitatge buit per part de l’Ajuntament, una nova promoció d’habitatge social al Barri Vell per combatre la segregació a l’alça i incrementar els recursos de la borsa municipal amb 2 tècnics, un prospector i 100.000 euros. D’altra banda, el PSC inclou a l’eix d’habitatge posar en marxa definitivament el Pla d’Habitatge Municipal on hi hagi una diagnosi clara dels problemes de l’habitatge a Girona i s’estableixin topalls clars per barri de pisos turístics a Girona, on al Barri Vell molt probablement ja s’hi ha arribat. 

Propostes d’acords programàtics del PSC

Seguretat

  • Segona comissaria: replantejar el projecte i fer una infraestructura tan gran i vàlida com la de Bacià a la zona oest de la ciutat. 
  • 10 policies més a l’any. 40 policies durant aquest mandat. 
  • Pla pilot de seguretat especial a la zona oest de la ciutat: amb dos policies de barri al matí, tarda i vespre-nit per cadascun dels tres barris. 
  • Recuperar el programa escales segures. 
  • Recuperar els agents tutors. 
  • Vigilants de nit (seguretat, que no és Policia Municipal) a les diferents zones de Girona.
  • Recuperar programa educadors i dinamitzadors de barri. 
  • Brigades transversals a tots els barris de Girona, que implicarà un augment de plantilla. 

Ocupació

  • 650.000 euros de recursos propis per fer del SMO una eina útil a tothom qui busca o vol canviar de feina. I una inversió total de 4 milions d’euros amb polítiques d’ocupació amb programes de la Generalitat. 
  • Programa ocupacional a l’estil de l’escola d’ofici en els 10 barris on hi ha més atur a Girona. Persones en pràctiques i contracte, on s’aprèn un ofici, i es treballa per al propi barri. 

Habitatge

  • 150 pisos de gestió pública cada any per actuar sobre el preu de l’habitatge a Girona: a través de tres vies: 1) per mitjà de l’aplicació de la Llei 24/2015 de mobilització de pis buit; 2) compra per tempteig i retracte; i 3) a través de la borsa municipal, amb la incorporació de dos tècnics, un prospector i 100.000 euros per cobrir assegurances i impagaments. 
  • Promoció pública d’habitatge social al Barri Vell. 
  • Pla d’habitatge amb estudi, on s’incloguin les problemàtiques de l’habitatge a Girona, i un topall segons ràtios de relació entre places turístiques i número de veïns.

Pots llegir la notícia del Diari de Girona aquí.

Pots llegir la notícia d’El Punt aquí.


Publicado

en

, ,

por

Etiquetas: