Silvia Paneque

El PSC de Girona denuncia que la ciutat és víctima de la desídia de l’equip de govern de CiU

Talls de llum periòdics i perllongats a diferents barris de Girona, una mala gestió de la neteja, el bluf del BLOOM, augment de l’atur, inseguretat denunciada per diferents veïns i veïnes i entitats, l’absència de pressupostos per al 2019 i, quan la Subdelegació informa que ha convidat l’Ajuntament de Girona per reunir-se amb ADIF, el govern contesta que no li va bé la data. 

 

Madrenas hauria hagut de presentar pressupostos aprovats el dia 1 de gener del 2019, però ha passat gairebé un mes i tampoc no hi ha cap notícia sobre aquesta qüestió. Això impedirà que l’Ajuntament de Girona pugui actuar en diferents temes urgents. No es pot invertir en ocupació (d’octubre a desembre del 2018 hi ha hagut un retrocés del 9,55% en contractació laboral a Girona) ni tampoc es pot invertir en el Pla d’Habitatge, en el Pla Integral de Sant Narcís, en el nou Pla Especial i d’Usos del Barri Vell ni en el Pla de Treball del Consell Social, on hi ha entitats socials que han avançat recursos econòmics per treballar amb educadors de carrer o programes d’ocupació. 

 

Silvia Paneque
Silvia Paneque

“La inversió està aturada. Com es pensa reformar la Plaça de Germans Sàbat, que avui CiU ha anunciat a la premsa, si no hi ha pressupostos?”, s’ha preguntat Sílvia Paneque. El govern de CiU tampoc no pot actuar per dignificar espais i millorar la connectivitat al carrer del Carme en benefici de la connexió entre el centre i els barris de Girona est. “La segona comissaria a la zona oest de Girona o bé l’augment del número d’agents de Policia Municipal per seguretat de proximitat és impossible si a aquí ningú no té voluntat d’aprovar pressupostos. És inadmissible aquesta deixadesa absoluta de Girona”, es lamenta Paneque. L’equip de govern tampoc no pot actuar ni el nou contracte de neteja per millorar el servei ni pot fer res per iniciar la municipalització de l’aigua sense pressupostos.

 

Els fets demostren la desídia en concepte de gestió de la ciutat de l’equip de govern de Convergència i Unió, perquè el consistori no ha trobat cap solució per als talls de llum periòdics i perllongats en el temps que pateixen diferents barris de la ciutat. El consistori governat per CiU ha tingut la mateixa inacció davant del fracàs rotund del BLOOM, que va ser presentat com un projecte pioner per fer negocis a Europa per Carles Puigdemont, i que per l’únic fet que ha estat notícia ha estat per la desaparició de material, que no ha estat aclarida per cap regidor del govern de Girona. 

 

“La gota que fa vessar el vas és la resposta de Marta Madrenas sobre la reunió per acabar les obres de Plaça Europa i Plaça Espanya amb ADIF”, ha declarat Sílvia Paneque. La setmana passada, Madrenas va respondre que delegava aquesta gestió al regidor Carles Ribas, el qual al seu torn es va advertir que la data proposada no li anava bé. “Estem davant d’un problema greu i em consta de primera mà l’esforç fet per la subdelegació per tenir aquesta reunió amb ADIF a Girona. Què carai ha de fer Madrenas i Ribas aquest dijous per demanar ara un canvi de data?”, s’ha preguntat Paneque. 

 

El grup municipal del PSC de Girona considera que no hi havia hagut mai a la ciutat de Girona una desídia tan manifesta d’un equip de govern per la gestió municipal. En aquest sentit, exposa que davant la muntanya de problemes, que se sumen els uns amb els altres per crear malestar entre els gironins i gironines, l’equip de govern està absent o fent campanya electoral anticipada o política catalana al Parlament, cosa que encara és més greu. A tall d’exemple, els socialistes adverteixen que la situació és insostenible amb talls de llum, problemes de seguretat, retard dels pressupostos i cap voluntat de contribuir a trobar solucions en cap tema on es pugui treure rèdit electoral amb un enfrontament fictici amb l’Estat.


Publicado

en

, ,

por

Etiquetas: