El PSC de Girona no vol la pròrroga del contracte de neteja d’EULEN

El grup socialista no avala la pròrroga del contracte perquè no s’han assegurat els mecanismes de control necessaris a l’empresa per garantir la qualitat del treball i unes condicions laborals dignes a les treballadores

El vot del grup municipal socialista ha estat contrari a la pròrroga del contracte de neteja d’equipaments municipals amb EULEN. “Fa uns mesos vàrem demanar garanties explícites, que hi hauria un control per part de l’Ajuntament efectiu, per impedir que es continuessin produint situacions de manca de respecte als drets de les treballadores i treballadors. Aleshores, va ser el mateix moment que el nostre grup municipal va garantir que hi hagués gestió directa municipal del SAD” ha explicat la portaveu socialista, Sílvia Paneque. “Vàrem entendre que aquest no era el model que vostès volien per al contracte de neteja d’equipaments municipals. Però vàrem intervenir, repeteixo, per demanar que hi hagués mecanismes de control per garantir la qualitat del treball i unes condicions dignes. Però és veritat que a hores d’ara això no ha estat possible d’assegurar” ha afegit Paneque.


“Aquesta no és una qüestió teòrica ni moral. L’adjudicació d’un servei municipal pot donar bons resultats en determinades ocasions. Però és absolutament cert –i en això crec que hi convindrem tots i totes– que aquest no ha estat el cas. És just admetre la lluita de les treballadores i treballadors per impedir que hi haguessin situacions abusives que s’han produït durant tots aquests anys. Per la qual cosa, estem convençuts que en aquest tema seria bo, que hi hagués un consens al més gran possible, per iniciar la municipalització o la gestió directe d’aquest servei municipal. És un camp ocupat per grans empreses que no han demostrat tenir la condició del treballador com a prioritat. Per la qual cosa, insisteixo a dir que en aquest tema que ens ocupa, sí que podríem fer un pas endavant per a municipalitzar” ha proposat Paneque al plenari.

“La municipalització és un tema del qual s’ha parlat sovint a Girona els últims temps. A l’últim Ple, l’alcaldessa va fer un discurs llarg amb els millors arguments per la municipalització. En el tema d’EULEN, les condicions no poden ser més favorables a iniciar canvis urgents. Les condicions dels treballadors han estat francament dolentes, el govern ha expressat les virtuts de la municipalització i podem encarar el tema avui, no el 2020. Per tot això, plantegem que en els pròxims plenaris s’iniciï els tràmits de gestió directa o municipalització del servei d’equipaments municipals” ha conclòs Paneque.


Publicado

en

, , ,

por

Etiquetas: