El PSC de Girona proposa un nou Pla d’Igualtat per continuar defensant la igualtat entre dones i homes

La portaveu dels socialistes de Girona, Sílvia Paneque, planteja que l’Ajuntament de Girona comenci els treballs d’anàlisi, de redacció i de calendarització de les noves mesures i accions a les diferents àrees de l’Ajuntament per promoure la igualtat entre dones i homes

El PSC de Girona considera que la igualtat és un tema que exigeix un treball polític continu i de renovació constant. En aquest sentit, assenyala que el Pla d’Igualtat que el PSC va tramitar i va aprovar quan era al govern de la ciutat i ara posa sobre la taula que cal renovar-lo, perquè la seva vigència va finalitzar el 2019. La portaveu gironina, Sílvia Paneque, ha manifestat que “a l’anterior mandat, a Girona vàrem portar a terme un intens treball per reivindicar la igualtat de les persones a Girona, amb aquest Pla d’Igualtat, o amb la incorporació de l’Ajuntament de Girona a l’Observatori de les Dones en els mitjans de Comunicació, d’una banda; o en la defensa dels Drets del col·lectiu LGTBI facilitant tant com vàrem poder la feina feta per entitats i associacions en aquest àmbit”.

“Si volem ser una ciutat plenament igualitària, l’Ajuntament hi ha de tenir un paper actiu o no ens en sortirem bé. I ens n’hem de sortir bé, perquè aquesta és una qüestió clau”, ha explicat la portaveu socialista Sílvia Paneque. Els socialistes demanen que des de l’àrea de Drets Socials es posi fil a l’agulla i es comenci a coordinar els treballs previs a la redacció del document. “Un bon treball previ i la coordinació entre àrees pot suposar 4-6 mesos de treball, si volem acabar l’any amb el nou pla, ara és el moment d’engegar la recopilació d’informació de les diferents àrees. Anem tard, però cal posar-nos-hi al més aviat possible” ha explicat Paneque.

Els socialistes també han constatat que la base del Pla d’Igualtat va ser feta a l’anterior Pla i en els diferents que varen precedir-lo. Aquest fonament ha de fer ara que l’Ajuntament pugui fer una feina de detall, de matís i de millora. “La feina ha estat feta i ara cal donar-hi continuïtat per potenciar els punts forts, per trobar solucions allà on hi ha hagut obstacles i, en definitiva, contribuir a potenciar la igualtat entre persones des del consistori. Una ciutat diversa, al final, és molt més forta i té més potencialitat de progrés en tots els sentits”, ha destacat Paneque. Alhora, també ha volgut fer constar que l’Ajuntament de Girona ha de tenir el VI Pla d’Igualtat en vigor i executant-se amb urgència.

La portaveu socialista apunta que això permetrà mantenir les línies marcades pel consistori gironí aquests últims anys, tant a favor d’enfortir la sensibilització per fer entendre que se segueixen produint situacions de discriminació contra les dones, com per mantenir accions per apuntalar una societat on totes les persones siguin considerades amb el mateix respecte. Paneque ha afirmat que “és imprescindible que com a l’anterior Pla es compti amb l’aportació de les entitats, aquesta vegada en el marc del Consell d’Igualtat de la ciutat, i que s’aprovi un pla amb el màxim consens i participació possible”.

Els socialistes han recordat que per a la confecció dels plans d’igualtat la Generalitat fa una aportació econòmica que només es percep durant la vigència del pla, i que per tant, si no s’aprova abans d’acabar l’any, s’hauran perdut recursos per fer polítiques a favor de la igualtat de gènere. “Si no es fa una bona revisió de l’anterior pla, una bona diagnosi del pla la Generalitat podria reclamar l’aportació econòmica feta a l’Ajuntament provinent d’ajuts europeus, ja que és necessari certificar les seves valuoses aportacions”, ha conclòs Paneque.

Sílvia Paneque a plaça Catalunya

Publicado

en

,

por

Etiquetas: