Acte homenatge Alfredo Pérez Rubalcaba

El PSC de Girona s’acomiada d’Alfredo Pérez Rubalcaba

Sílvia Paneque ha estat acompanyada per Marc Lamuà, Àlex Sáez, Juli Fernández i 500 persones que han volgut dir l’últim adéu a qui va ser home fort dels governs de Felipe González i José Luís Rodríguez Zapatero

 

El PSC ha acomiadat, avui, Alfredo Pérez Rubalcaba a l’Auditori de Girona en una convocatòria que ha reunit a l’entorn d’unes 500 persones a les dotze hores del migdia. Entre els assistents hi havia Sílvia Paneque, Marc Lamuà, Francesc Francisco Busquets (antic subdelegat del govern d’Espanya a Girona), Anna Maria Garcia (catedràtica emèrita d’història contemporània de la UdG),  Mario Ros (alcalde de Blanes), Víctor Puga (alcalde de l’Escala) i Antonio Puigvert (poeta i escriptor).

 

Acte homenatge Alfredo Pérez Rubalcaba
Acte homenatge Alfredo Pérez Rubalcaba

Sílvia Paneque i Marc Lamuà han recordat, avui, la figura d’Alfredo Pérez Rubalcaba que, segons han dit, ha estat una de les persones més importants de la democràcia a Espanya durant aquests últims quaranta anys. La primera secretària dels socialistes de Girona, Paneque, ha reivindicat que Rubalcaba ha estat una de les persones més importants i dels polítics més rellevants per acabar amb la barbàrie del terrorisme a Espanya i a Catalunya. Lamuà ha insistit que Rubalcaba va ser un dels homes forts, tant del govern de Felipe González com de José Luís Rodríguez Zapatero. 

 

“Alfredo Pérez Rubalcaba ha dedicat la vida sencera al servei públic, no només això farà que ens sigui sempre un exemple, sinó també perquè declaro orgullosa que un de nosaltres, un com nosaltres, un socialista entregat a tota la gent, sense exclusió” ha dit Paneque. “Les paraules de Rubalcaba ens retronen la ment, ens abracen els records i ens empenyen cap a un futur millor. Hem lluitat, lluitem i lluitarem. I en la mar enrabiada, ens recordarem que hem de ser fots. I quan guanyem, que tornarem a guanyar, que només ho fem per servir les persones, les ciutat i la democràcia”, ha reblat Paneque. 

 

“Rubalcaba, deien, que volia ser filòsof i certament era model en fer discursos i textos densos políticament. Era un home de fortes conviccions, amb una intel·ligència afilada i altura de mires. No el podríem definir d’altra manera que com un home d’Estat”, ha destacat Lamuà. “Avui recordem que si els socialistes podem recórrer el camí del servei públic amb el cap alt, amb fermesa i amb convicció és perquè ens aixequem sobre les espatlles de gegants com l’Alfredo Pérez Rubalcaba”, ha conclòs Lamuà. 

 

L’acte també ha comptat amb les intervencions de Juli Fernández i d’Àlex Sáez. Tots dos varen ser diputats al Congrés quan Alfredo Pérez Rubalcaba era vicepresident del govern d’Espanya amb José Luís Rodríguez Zapatero. Juli Fernández ha destacat que Rubalcaba era una persona entregada al servei públic i a l’Estat democràtic. Ha subratllat que “no hi havia altra cosa a la seva vida que les responsabilitats polítiques que va assumir amb excel·lència i molta exigència a si mateix”. Àlex Sáez ha recordat que “Rubalcaba va ser l’impulsor del Pacte de Granada, que avui és la base més sòlida de futura federalista per a Espanya i per a Catalunya”. 


Publicado

en

,

por

Etiquetas: