El PSC demana a la Generalitat que no abandoni el Conservatori Isaac Albéniz

Els socialistes demanen implicació al govern de la Generalitat per tenir un equipament adequat com de referència en educació musical a comarques gironines

La diputada socialista, Sílvia Paneque, ha demanat al govern de la Generalitat de Catalunya que no abandoni el Conservatori Isaac Albéniz ni l’educació musical a les comarques de Girona. Des de fa temps el Conservatori està esperant rebre els recursos econòmics per part de la Generalitat per desenvolupar el Pla Director i oferir la formació musical en les millors condicions. La diputada ha explicat que “no es pot posposar la inversió en la infraestructura i finançament del Conservatori. Si aquest finançament no arriba, no s’estarà oferint la millor educació en termes de qualitat i excel·lència als nostres futurs músics, i la cultura gironina se’n ressentirà perquè hi haurà gent que apostarà per marxar a fora”.


L’Organisme Autònom Conservatori Isaac Albéniz de la Diputació de Girona imparteix els estudis de Nivell Elemental, Nivell Mitjà i Grau Professional juntament amb cursos de formació continuada, especialització (a destacar la composició per a Cobla i l’Aula de Música Antiga) i activitats obertes a ciutadania com la Temporada de Concerts, els concerts Familiars o el Curs de Postgrau amb la Universitat de Girona, el Giraconcert, l’Orquestrada de les comarques gironines i el Cerverí de Girona.

“Fa aproximadament dos anys, l’agost de 2019, es va presentar el projecte de Pla Director de la reforma integral de la Casa de Cultura de Girona, seu actual del Conservatori, que ja recollia,  entre altres mancances de l’equipament cultural, el repte al que s’havia de donar solució: la greu situació de falta d’aules adequades per l’ensenyament musical i sobretot la insonorització de les mateixes aules” ha comentat la diputada Mónica Ríos.

Per una altra banda, la diputada socialista, ha constatat l’esforç de la Diputació de Girona per salvaguardar l’activitat normal del Conservatori. “La Diputació de Girona ha fet un esforç per mantenir i millorar algunes de les aules i espais comuns, però no pot assumir com a única institució la reforma integral prevista, i alhora necessària, per donar la qualitat necessària a l’educació musical a comarques gironines” ha explicat Sílvia Paneque.

“Cal que el govern de la Generalitat tingui present la seva responsabilitat en l’educació musical de la demarcació gironina i faci un esforç pressupostari per finançar les obres de reforma previstes al Conservatori Isaac Albéniz. Hem de tenir en compte que aquest equipament és l’únic centre de les comarques gironines en formació musical professional i de grau superior. L’octubre de 2019 el Parlament ja va admetre a tràmit la PR de Rafel Bruguera per revertir la retallada pressupostària del Conservatori, avui ho tornem a demanar, juntament amb la insonorització i l’adequació de les aules per” ha conclòs la diputada socialista.

Sílvia Paneque