El PSC demana a l’alcaldessa que deixi la gesticulació i comenci a governar amb eficiència la ciutat

Sílvia Paneque i Miquel Iceta han coincidit amb la importància que la Generalitat ha de saldar el problema de la massificació del centre La Misericòrdia, resoldre el futur de l’Hospital Josep Trueta, rebre els recursos econòmics necessaris de la Generalitat per a les escoles bressols municipals i donar continuïtat a la Xarxa d’Impulsors de la Garantia Juvenil a la ciutat de Girona

Sílvia Paneque i Miquel Iceta han visitat aquest matí la ciutat de Girona i han pogut parlar amb empreses, agents socials i veïns de la ciutat sobre actualitat política catalana i gironina. A la visita també els han pogut acompanyar Albert Bramon, subdelegat del govern a comarques gironines, i Rafel Bruguera, Diputat al Parlament per Girona. Iceta i Paneque han recordat les qüestions pendents que la Generalitat de Catalunya té al damunt de la taula sobre la ciutat de Girona. Paneque ha advertit que, de moment, tenir un govern amb representants ciutadans al Parlament de Catalunya no ha contribuït a trobar solucions per a temes encallats a Girona.

La regidora i portaveu socialista, Sílvia Paneque, ha valorat el moment polític després de la reunió entre el President Sánchez i el President Torra, i entre l’alcaldessa Marta Madrenas i la delegada del govern a Catalunya, Teresa Cunillera, i ha demanat “un diàleg amb respecte per les dues parts”. També ha explicat que “restablir les relacions institucionals entre l’Estat i Girona és un deure per als representants de banda i banda i una oportunitat per a la ciutat”. Per això, ha dit que l’alcaldessa Marta Madrenas “seria bo que abandonés la gestualitat electoralista per centrar-se en la gestió eficaç de la ciutat. Fins ara ens ha semblat que l’alcaldessa no ha estat prou atenta a temes de vital importància de la ciutat, ja que estava centrada en altres coses”.

Tant Paneque com Iceta han mostrat total sintonia amb temes competencials de la Generalitat i que afecten la ciutat de Girona. “La Generalitat ha de resoldre al més aviat possible el futur de l’hospital Josep Trueta a Girona o la massificació de menors al centre de la Misericòrdia al Puig d’en Roca, un tema que ja vam denunciar al seu moment”, ha explicat la regidora gironina. El diputat Rafel Bruguera, que avui ha assistit a la roda de premsa, ha certificat que fa temps que treballa colze a colze amb Paneque perquè la Generalitat pugui donar resposta el més aviat millor a aquestes qüestions.

Paneque també ha insistit en el fet que el govern català inverteixi els recursos econòmics necessaris en el sistema d’escoles bressol municipals de la ciutat, un model que està patint tenir zero finançament per part de la Generalitat els últims anys. Paneque també ha felicitat “la feina del grup parlamentari per instar al govern català a la recuperació de la Xarxa d’Impulsors de la Garantia Juvenil”. El 2017, aquest programa va beneficiar 231 joves per trobar feina. Aquest any, la Generalitat ha anul·lat, de moment, els recursos que finançaven la meitat d’aquest programa. “Esperem que la Generalitat es replantegi aquesta decisió i que l’Ajuntament no decideixi deixar d’invertir en oportunitats per als joves”, ha dit Paneque.

El grup municipal socialista ja ha fet diversos precs, preguntes o ha presentat mocions sobre els temes en els quals la Generalitat no està donant una resposta satisfactòria als interessos de la ciutat. La portaveu dels socialistes de Girona, Paneque, valora que “les mocions presentades per al PSC al Plenari han estat aprovades i, per tant, l’Ajuntament de Girona ha de vetllar per tal que es facin les reformes urgents al Trueta, es recuperi la inversió en ocupació juvenil i la Generalitat assumeixi el deure de finançar les escoles bressol a Girona”, ha conclòs Paneque. Miquel Iceta s’ha mostrat convençut que Sílvia Paneque ha tingut una contribució al govern de la ciutat excel·lent i que el PSC de Girona ha treballat sempre amb l’únic objectiu de millorar la ciutat.


Publicado

en

,

por

Etiquetas: