El PSC demana dimensionar correctament les brigades municipals de Parcs i Jardins i fer una revisió del contracte de manteniment

La portaveu del grup municipal dels socialistes, Sílvia Paneque, demana al govern de l’Ajuntament de Girona que replantegi el Contracte de Neteja de Parcs i Jardins, per un valor de més de dos milions d’euros.

 

Sílvia Paneque denuncia la deixadesa i l’abandó dels parcs i jardins de la ciutat de Girona. La falta de manteniment per part del govern de l’Ajuntament de Girona ha portat a una situació de deteriorament sense pal·liatius amb aparició de males herbes altes, bancs on no es pot ni asseure, escosells sense arbres plens d’herbes , parterres plens de brutícia o lloses toves aixecades i malmeses per tota la ciutat, des de l’Esquerra del Ter a Girona Est, des de Montilivi a Sant Narcís, per dir-ne alguns exemples.

Estat parcs i jardins de Girona.

El grup municipal del PSC a l’Ajuntament de Girona ha pogut constatar que en els últims mesos hi ha hagut queixes molt diferents des de tots els barris de la ciutat per part de diferents veïns i veïnes. A les advertències de deteriorament d’aquests espais públics, s’hi ha adjuntat reclamacions, perquè l’Ajuntament de Girona no continuï descuidant les millores i els manteniments dels parcs i jardins de la ciutat. En aquest sentit, la falta de projecte del parc de La Devesa és un exemple més de la manca de voluntat de l’equip de govern per tenir cura dels parcs i jardins a Girona.

La sorpresa d’aquest grup municipal ha estat majúscula en rebre la resposta del regidor de sostenibilitat Eduard Berloso sobre aquesta qüestió en el Ple del passat 11 de Juny. El regidor admetia la problemàtica i afirmava que no tenia ni dimensionat ni planificat aquest servei (gestionat de manera mixta entre les brigades municipals i empreses privades subcontractades) i que, per tant, no disposava del pressupost necessari. El procés de contractació del manteniment i treballs de jardineria, però, s’acaba d’adjudicar, a febrer del 2018 per un import de 2.023.817,66 €.

L’Ajuntament acaba d’adjudicar un contracte amb una duració de dos anys, que suposa una despesa d’un milió d’euros anual, del qual ja n’admet la mala planificació. Davant aquesta situació, el PSC ha demanat la revisió immediata d’aquest plec de clàusules, en el sentit de saber si s’està fent una planificació eficaç d’aquest servei i una revisió de la dimensió de les brigades municipals de jardins, per evitar que es reprodueixi la mala gestió que estem veient aquests dies amb el contracte de neteja viària, on després de 7 anys de gestió de CiU s’admet la manca de recursos humans per gestionar bé aquest servei.

 

La portaveu dels socialistes a Girona, Sílvia Panque, pensa que en aquests moments “Girona té un problema greu en els serveis que gestiona l’Ajuntament de Girona i que això es trasllada en un deteriorament cada vegada més evident als carrers, a les places i als jardins de la ciutat”. A l’últim plenari, el govern de CiU es va veure obligat a replantejar tot el que s’estava fent a la neteja viària de la ciutat. “I, en aquests moments, també seria bo que tingués la capacitat d’admetre error i que es replantegés quina ha de ser la planificació, el tractament i el manteniment dels parcs i jardins de la ciutat”.

 

Podeu veure el vídeo que he fet sobre aquest tema aquí.


Publicado

en

, ,

por

Etiquetas: