El PSC demana explicacions al govern sobre la situació de la ràdio municipal

Sílvia Paneque lamenta el que és “l’enèsim bluf de l’equip de govern”, després que una sentència hagi establert que no es pot cedir el 100% de l’explotació de la ràdio municipal a una productora privada i recorda que en aquest procés es va estar un any sense ràdio municipal i ara amb una sentència que declara l’adjudicació no compleix el que estipula la llei

Els socialistes gironins demanaran explicacions a Marta Madrenas per l’adjudicació de la ràdio municipal a una empresa externa que un jutjat ha considerat il·legal. El Jutjat Contenciós Administratiu número 1 de Girona ha determinat que l’Ajuntament de Girona va cedir a una productora externa la totalitat de la gestió de l’emissora municipal, per un import de 316.389,29 euros. Segons explica l’Associació Catalana de Ràdio, la sentència assenyala que “en realitat s’ha cedit la gestió de l’emissora municipal a l’adjudicatària, que no es limita a proporcionar un suport accessori sinó que efectua tot el necessari per a la realització del servei”. Dins d’aquest paquet de serveis hi hauria l’elaboració de la programació, el seu contingut, la selecció dels convidats, instal·lacions, mitjans personals i tècnics, gestió de la publicitat i patrocinis. Circumstàncies que, segons l’Associació Catalana de Ràdio, suposen una privatització il·legal de la ràdio municipal.

La portaveu dels socialistes gironins, Sílvia Paneque, ha manifestat que des del PSC “s’exigiran explicacions i responsabilitats polítiques a l’equip de govern” i ha recordat que aquesta és una mala gestió més que se suma a l’historial del govern de Marta Madrenas. “Precisament ens trobem durant aquests dies demanant explicacions sobre un altre projecte, el Bloom, finançat amb fons europeus i que han hagut de passar dos anys i hem hagut de forçar una compareixença perquè l’alcaldessa doni explicacions”, ha explicat Paneque. “I amb el tema de la ràdio ens trobem amb un enèsim bluf”, ha afegit.

Sílvia Paneque ha recordat que en el moment de l’adjudicació, el PSC ja va advertir que les coses no s’estaven fent bé.  “Des del PSC ja havíem advertit que amb relació a la ràdio municipal la gestió que se’n va fer el 2018 per part de l’equip de govern va ser especialment nefasta”, ha recordat la portaveu del PSC. La portaveu socialista ha lamentat les conseqüències que aquesta mala gestió ha tingut per als gironins i gironines. “El govern de Convergència i Junts per Girona ha deixat sense ràdio municipal la ciutat. Després de la gestió de Marta Madrenas, ens vam trobar inicialment amb tot un any sense ràdio municipal i ara, passats aquests dos anys, amb una sentència que determina que l’adjudicació que va fer Madrenas no és d’acord a llei”, ha sentenciat la portaveu socialista.

Sílvia Paneque

por

Etiquetas: