EL PSC demana un front comú municipal per reclamar els 2 M d’euros a la Generalitat

La portaveu dels socialistes de Girona, Sílvia Paneque, ha demanat un front comú municipal per reclamar a la Generalitat els més de 2 milions d’euros que deu a l’Ajuntament de Girona. Els socialistes plantegen demanar una reunió conjunta entre els 5 grups del plenari i la Generalitat a Girona. El propòsit és que la Generalitat retorni el deute a l’Ajuntament de Girona. El deute acumulat per impostos o sancions no pagades són 2 milions d’euros. Sílvia Paneque ha considerat d’entrada que el govern hauria de ser el primer interessat i, per això, ha reclamat que hi hagi una calendari clar del retorn d’aquests diners endeutats pel govern de la Generalitat. Fins i tot, ha insistit, a dir que és una qüestió tan netament evident que, si el delegat de la Generalitat no hi donés una resposta satisfactòria, ho portaria al Parlament, perquè obligui el govern de la Generalitat a fer efectiu el retorn del deute a Girona.

“Hi hauria qui podria tenir la sensació que en algunes qüestions el govern de Marta Madrenas no és en absolut bel·ligerant i en d’altres, en canvi, porta el greuge a la seva enèsima potència. Si hi hagués bona entesa entre els actuals governs de Torra i de Madrenas, això s’ha d’utilitzar a favor de situar en primer lloc la ciutat i, d’aquesta manera, poder utilitzar aquests diners que pertanyen els gironins i gironines”, ha reclamat Sílvia Paneque. La portaveu dels socialistes, està convençuda que al marge dels colors polítics i dels relats polítics, la ciutat ha d’anar al davant i, per aquesta raó, se sent sorpresa que no s’hagi reclamat aquest deute mai per part dels governs de Convergència i Unió i Junts x Cat. Això no obstant, ha considerat que tenint sobre la taula el “problema gros d’aquest deute”, està convençuda que hi haurà “unanimitat en demanar-ne el retorn i poder-lo utilitzar en accions útils per als gironins i gironines”.

El PSC de Girona creu que és imprescindible fer aquest front comú per disposar d’aquests ingressos per a la ciutat i poder-los invertir en temes tan importants com la seguretat, l’ocupació, les polítiques socials i la neteja. “No entenem com fins ara l’alcaldessa no havia informat de l’existència d’aquest deute i sí que ens agradaria saber si hi ha documentació d’haver-lo reclamat”, ha afegit Bea Esporrín, regidora dels socialistes de Girona. En aquest sentit, els socialistes constaten que el partit que presideix la Generalitat de Torra i l’Ajuntament de Girona és el mateix i això hauria hagut de facilitar la resolució d’aquesta qüestió. El PSC ha anunciat que estarà al costat d’aquesta reclamació i iniciarà diferents accions polítiques a l’Ajuntament de Girona i, si cal, al Parlament, perquè es faci el pagament al més aviat possible.

Els socialistes gironins han posat sobre la taula un seguit de projectes parats o que no tenen recursos per posar-los en marxa i que amb aquests diners podrien començar. “Aquests 2 milions d’euros servirien per afrontar l’emergència social derivada del coronavirus, ajudes d’emergència social i polítiques socials o recursos municipals en ocupació, seria la principal destinació d’aquests diners, però també servirien per fer un reforç en seguretat i neteja en determinats barris de la ciutat que no veuen que la seva situació actual es resolgui amb les polítiques i els recursos destinats pel govern de la ciutat” ha apuntat Mònica Ferrer, número 3 de la llista dels socialistes.

Isabel Muradàs ha afegit que la ciutat de Girona ha apuntat la urgència de poder disposar de diners per donar respostes millors i més ràpides a la crisi provocada pel coronavirus. “Entre totes i tots, hem de reconèixer que a Girona hi ha problemes greus per combatre l’atur, per donar una resposta sòlida a les situacions d’emergència social i que hi ha problemes greus d’inseguretat i de brutícia”, ha afegit Muradàs. Les quatre dones del grup municipal del PSC coincideixen a mantenir una acció política sòlida per ser igual de seriosos davant totes les institucions supramunicipals i no fer diferències per raons ideològiques. La portaveu Sílvia Paneque ha conclòs que està convençuda que en aquesta qüestió hi ha d’haver unitat i s’ha de començar a fer visible que el govern de la Generalitat ha fallat i molt als governs municipals. Les dones del grup municipal socialista també han recordat que la Generalitat també acumula deute amb l’Ajuntament de Girona per l’abandó de les escoles bressol, segons sentència ferma, i per les inversions encara no fetes per a l’adequació de les escoles per a la protecció en salut dels nens i nens i assegurar la distància social.


Publicado

en

,

por

Etiquetas: