Esporrin-Paneque-i-Fuentes-a-la-roda-de-premsa-davui

El PSC-Girona pel Canvi valora el primer any de govern de Girona sota el mandat de Salellas

Sílvia Paneque: “Girona mereix un govern alternatiu, que tingui com a objectiu el compromís i el treball diari a favor de la ciutat, que tingui regidors que van en una mateixa direcció i que tingui un rumb clar”

La portaveu del grup municipal del PSC-Girona pel Canvi, Sílvia Paneque, acompanyada pels regidors Bea Esporrín i Maxi Fuentes, ha fet una valoració del primer any de govern de la ciutat de Girona sota el mandat de Salellas. Paneque ha estat clara i contundent: “No hi ha res a celebrar” ho ha dit en referència a la festa que va organitzar Guanyem, sense els socis de govern, pel primer any des de les eleccions municipals. “Mentre que el partit de l’alcalde en solitari va celebrar el dia, la realitat és que Girona té pendent un govern que atengui els problemes, que tingui un compromís clar amb el treball del dia a dia, que no avanci en sentits contradictoris i que tingui un rumb clar”,ha afirmat la regidora del PSC-Girona pel Canvi.

Temes pendents importants per resoldre

Segons Paneque, el balanç per a Girona del primer any de govern és preocupant. “Hi ha temes molt importants que resten pendents, i tres partits amb models tan diferents fa que sigui un govern de suma zero. Uns estiren cap aquí i els altres, cap allà. Si només es tiren endavant els temes en què tots tres estan d’acord, la ciutat no avança. Durant aquest primer any ha estat evident tots els temes que els separen i en què no es posen d’acord. Aquest govern no té rumb” ha subratllat. Entre aquests temes, destaca la manca de progrés en àrees clau com l’habitatge, la neteja, la promoció econòmica, la seguretat i la transparència.

Projectes de transformació urbanística estancats

Paneque ha esmentat diversos projectes de transformació urbanística que segueixen estancats: “La situació del Trueta està igual que fa un any, la reforma de la plaça Catalunya, que permetria eixamplar el centre, continua sense avançar; i el carrer de la Creu és la imatge que millor descriu el govern de suma zero, no s’ha fet res. A més, la central del Molí està parada i la transformació i adaptació de la ciutat al canvi climàtic també, mostra d’això és la renúncia al projecte Quatre rius i una Sèquia. La ciutat està exactament igual que fa un any. Insisteixo, res a celebrar”, ha afegit la portaveu del grup municipal.

Habitatge: un problema creixent

El regidor Maxi Fuentes ha abordat la problemàtica de l’habitatge, destacant l’increment de preus dels lloguers al doble en deu anys i la manca d’habitatge social. “Les xifres d’escletxa social a la nostra ciutat són alarmants”, ha afirmat Fuentes. La manca de mesures efectives per part del govern actual ha agreujat aquesta situació, deixant moltes famílies en situació de vulnerabilitat. “Les visions contraposades dels diferents partits del govern en temes cabdals de la ciutat ens fan ser negatius i ens creen una incertesa molt gran, sobretot en temes d’habitatge. En aquest cas, estem pitjor que fa un any. Durant el darrer any, els preus dels lloguers han augmentat un 10% i la situació està lluny de ser positiva. No hi ha noves promocions de construcció d’habitatge. El plantejament de canvi que es va fer a la campanya no existeix. En els HUTS, hi ha continuïtat, cosa que empitjora la situació tenint en compte la pujada del lloguer.”

Pel que fa a drets socials, Fuentes ha destacat un increment del 29% de persones sense llar en els darrers dos anys. “Estem lluny de millorar. La cronificació de la pobresa a Girona és una realitat preocupant.”

Transparència i seguretat en entredit

Per la seva banda, la regidora Bea Esporrín ha posat l’accent en la falta de transparència i seguretat ciutadana. “Encara no s’ha inaugurat la segona comissaria de Can Borrasó. Quan la tindrem a punt? Les dades indiquen un augment preocupant dels delictes a la ciutat relacionats amb la falta d’efectius al carrer. Les activitats a la ciutat es veu afectada per la manca d’agents” ha destacat Esporrín. A més, ha ressaltat les dificultats creixents per accedir a la informació: “Mai havia costat tant accedir a la informació com amb el govern Salellas. Ens costa fiscalitzar el govern per l’opacitat, patim una reculada de drets com a grup de l’oposició.”

Participació ciutadana paralitzada

Esporrín ha mencionat també la falta d’acció en participació ciutadana: “La taula participativa de marxants fa un any que no es reuneix, el mateix passa amb l’observatori de l’aigua, completament parat. La comissió política de seguiment del contracte de neteja l’hem de reclamar contínuament per tenir coneixement de l’estat dels projectes.”

Conclusions

El grup municipal del PSC-Girona pel Canvi fa una crida a l’acció. “És hora de deixar de celebrar i començar a treballar seriosament per a resoldre els problemes reals de la nostra ciutat” ha afirmat Sílvia Paneque que ha conclòs que “els temes pendents són molts i urgents, i és necessari un canvi de rumb per garantir el benestar i la seguretat de tots els gironins”.


por

Etiquetas: