El PSC no votarà un increment d’impostos i taxes a Girona

Els socialistes gironins han posat sobre la taula mesures socials, mediambientals i d’habitatge per millorar la tarifació social dels gironins i gironines

El PSC de Girona votarà negativament a les ordenances fiscals pel 2020. Al document que l’equip de govern ha fet arribar als socialistes s’hi contempla una pujada generalitzada d’impostos i taxes a la ciutat. “El nostre vot a les ordenances fiscals serà negatiu. No podem votar afirmativament a unes ordenances que preveuen una pujada de totes les taxes i els impostos a tots els gironins i gironines” ha afirmat Sílvia Paneque, regidora socialista.

Els socialistes gironins han presentat una llista de propostes de caire social, mediambiental i d’habitatge per millorar la tarifació social i la fiscalitat de les famílies gironines. “Al llarg dels últims anys hem introduït millores per famílies monoparentals, jubilats, aturats de llarga durada o la tarifa plana per facilitar el pagament de tots els impostos. Sempre hem treballat amb aquest principis i aquesta vegada no és una excepció” ha explicat la portaveu socialista Sílvia Paneque.

El PSC de Girona vol un carnet de ciutadania que aporti la informació essencial de cada contribuent com la renda, la situació social, informació de la unitat familiar i l’existència de discapacitats que permetria acreditar la situació personal d’una manera àgil i eficient i evitaria la burocràcia existent per a demanar les exempcions, subvencions o beneficis existents en matèria fiscal. Els socialistes també creuen imprescindible que aquells ciutadans que compleixen el pla de pagament de qualsevol tribut, multa o taxa puguin gaudir de qualsevol dels beneficis als que podrien accedir en condicions normals.

Els socialistes també han presentat mesures emmarcades a fiscalitat verda com la reducció del 7% de la taxa d’escombraries que es va pujar fa dos anys amb el compromís explícit que era temporal, lligats a les obres de l’incineradora i per un màxim de dos anys. Congelar la taxa de tinença d’animals fins la redacció d’un reglament de tinença d’animals on es regulin els serveis i normativa rebuts per part de l’Ajuntament i crear una taxa de mesures de mals olors juntament a la redacció d’una ordenança d’olors vinculada.

El PSC de Girona també vol que tots els edificis de l’Institut Català de la Salut tinguin dret a les bonificacions al pagament de l’IBI que permet la llei i que en altres ciutats catalanes ja s’està aplicant mitjançant regulació en la corresponent ordenança fiscal. Entre els edificis hi ha l’Hospital Universitari Dr. Josep Trueta i els Centres d’Atenció Primària (CAP) de diversos barris de la ciutat.

Els socialistes aposten per la congelació d’impostos i taxes un any més, ja que “no es donen les condicions adequades perquè els gironines i les gironines puguin fer front a una pujada d’impostos”. Finalment el PSC de Girona també demana que es tiri endavant l’ordenança de publicitat per sancionar la publicitat sexista, que es revisin les taxes aplicades a la Devesa ja que s’ha detectat caos en l’aplicació de les mateixes i en els possibles ingressos que es deixen de recaptar i crear la taxa d’estudi de pisos buits per podrien suposar més de 100.00 euros per a polítiques d’habitatge.


Publicado

en

, , , ,

por

Etiquetas: