El PSC recorda al Conseller Comín que el Trueta necessita inversions al mateix nivell de les que ha anunciat per a la Vall d’Hebron

Assumpta Escarp, Sílvia Paneque i Marc Lamuà visiten l’hospital i coneixen de primera mà les necessitats del centre. Retreuen al Conseller de Salut que anunciï 34 milions en equipaments per a la Vall d’Hebron obviant Girona.

El PSC proposa que l’hospital Trueta creï una comissió de seguiment del trasllat del laboratori d’anàlisi clíniques al parc Martí Julià, amb participació dels treballadors, i reclama una solució definitiva que defineixi l’emplaçament del nou edifici. Ho han conclòs aquest matí, en una visita a l’hospital, la secretària d’organització del partit i diputada al Parlament, Assumpta Escarp,  la portaveu del grup municipal socialista i tinenta d’alcalde de Girona, Sílvia Paneque, i el Diputat al Congrés, Marc Lamuà. El PSC entén que l’hospital necessita una remodelació de resistència per als deu o quinze anys a venir i critica que el Conseller de Salut, Antoni Comín, hagi anunciat una inversió de 34 milions d’euros en equipaments a l’Hospital Universitari de la  Vall d’Hebron obviant les necessitats del Trueta.

Escarp, Paneque i Lamuà han escoltat de l’equip directiu del centre el detall de les necessitats de remodelació del Trueta i han comprovat in situ la situació de les plantes més necessitades d’una intervenció urgent. En aquest sentit, els representants socialistes s’han manifestat partidaris de reclamar una partida al pressupost de la generalitat per satisfer la urgència de les intervencions que reclama l’edifici amb la perspectiva d’adaptar l’espai al volum d’activitat actual del centre.

“Ja que finalment hem arribat a un consens sobre la necessitat de construir el nou hospital, el que resulta important és que res no encalli, tampoc el debat territorial, ni la decisió de construir el nou edifici ni les inversions de resistència mentre no hi hagi el nou centre decidit”, han coincidit els representants socialistes.

Escarp, Paneque i Lamuà s’han trobat, també avui, amb representants sindicals que els han traslladat la seva preocupació sobre el trasllat del laboratori d’anàlisi de rutina al parc hospitalari Martí Julià per les mancances de proximitat i immediatesa que  es poden derivar al mateix Trueta. En aquest sentit, el PSC considera que cal constituir una comissió de seguiment del trasllat amb participació dels treballadors.