El PSC s’afegeix a la voluntat dels veïns del Barri Vell de Girona, i demanarà la modificació de la llei de sorolls per protegir el so de les campanes de la Catedral

Silvia Paneque, igual com farà el Diputat Rafel Bruguera al Parlament, traslladarà a l’Ajuntament una proposta per modificar l’ordenança de sorolls i evitar que s’equiparin les campanades amb les fresses de trànsit, obres o activitats d’oci nocturn.

El PSC de Girona, afegint-se a la voluntat expressada en assemblea pels veïns i veïnes del Barri Vell, demanarà al Parlament de Catalunya que es modifiqui la Llei de de Contaminació Acústica, de 16 de juliol de 2002, amb una disposició addicional que distingeixi el so de les campanes de la Catedral de Girona, i el d’altres campanars, com a Bé Cultural d’Interès Nacional (BCIN) perquè puguin continuar sonant com han fet durant els últims 500 anys a la ciutat.

El grup municipal socialista demanarà, paral·lelament, la modificació de l’ordenança municipal de l’Ajuntament de Girona de Regulació de la Fressa i les Vibracions de la Ciutat i del Mapa de Capacitat Acústica, que regula el límit de decibels permesos en cada zona de Girona. És una modificació que vol protegir el so de les campanes com un Bé d’Interès i no penalitzar-lo com a contaminació acústica. “L’Ajuntament ha actuat de manera arbitrària i ha fet prevaldre interessos particulars per sobre de l’opinió general, expressada clarament i democràticament pels veïns i veïnes del barri vell”, conclou la portaveu del PSC a Girona, Sílvia Paneque.

El Diputat socialista per Girona Rafel Bruguera presentarà la setmana vinent una Proposta de modificació de la Llei de Contaminació Acústica que regula els sorolls als pobles i ciutats. El PSC entén que cal matisar i diferenciar de manera clara, igual com es diferencia el dels camions de neteja, el so de les campanes d’una església, o en aquest cas concret, el de les de la Catedral de Girona, respecte d’altres sorolls molestos provocats pel trànsit, les obres o les activitats d’oci nocturn. La llei hauria de servir, doncs, per preservar la naturalitat de les campanades de la Catedral i la d’altres campanars silenciats arran de les queixes, ajustades a la llei, de veïns que resideixen puntualment al municipi, com és el cas del de Sant Mori, a l’Empordà.

A propòsit de la controvèrsia a l’entorn de les campanades de la Catedral, el PSC de Girona comparteix la voluntat dels veïns i veïnes d’encetar un debat profund de contrast al model del Barri Vell concebut per CiU, en la legislatura anterior, i CDC en aquesta, que dóna prioritat als interessos turístics per sobre dels veïnals. La portaveu socialista, Sílvia Paneque, comparteix la inquietud dels veïns i veïnes i aplaudeix la iniciativa de l’Associació de Veïns del Barri Vell, que proposa la recuperació, amb caràcter reivindicatiu, a principis d’abril, d’un concert amb la participació de diversos campanars de la ciutat seguint la pauta del que ja es va fer el 1993. “No només ens afegim a la demanda de l’Associació del Barri Vell, sinó de tots els ciutadans de Girona, com ja han fet altres associacions, perquè entenem que aquest és un tema de ciutat que ens pertoca a tots”, s’ha pronunciat Paneque.


Publicado

en

,

por