Sílvia Paneque i Manuel Martín.

El PSC vol que Girona tingui una línia de bus universitària

El grup municipal socialista demana, a més, que es fomenti el transport públic infantil i proposa la creació de la targeta Bus+65 gratuïta per totes les persones jubilades que no superen la pensió mitjana gironina

Els regidors socialistes presentaran, en el proper ple del consistori, una moció que proposa una sèrie de mesures per tal de millorar el servei de bus urbà de la ciutat i el bon funcionament del transport públic. Silvia Paneque, portaveu dels socialistes a l’Ajuntament de Girona constata la necessitat d’aprofundir en el camí iniciat a favor del transport públic “Hi ha millores presents, però no són suficients” esmenta la portaveu dels socialistes a Girona.

S’estima que un 31% de la població gironina utilitza diàriament vehicles motoritzats per realitzar trajectes dins la ciutat, per contra, només un 4% utilitza el transport públic per desplaçar-se. És en aquest sentit que el PSC indica, a través de la moció, algunes mesures a favor de la utilització de mitjans alternatius al vehicle privat rodat i millores en el funcionament del transport públic per tal de disminuir la densitat de trànsit a la ciutat.

Els socialistes proposen la creació d’una línia universitària que interconnecti tots els emplaçaments universitaris de l’àrea urbana (Salt, Campus de Montilivi, Pl. Ferreter i Mora, Pl. Sant Domènec i carrer Emili Grahit) per tal de facilitar l’accés a les persones que estudien i treballen a la Universitat de Girona i així disminuir l’actual densitat de les línies de bus a hores punta i contribuir a alliberar el trànsit rodat.

La moció també manifesta la voluntat d’acostar el transport públic a la infància i la gent gran. La primera, a través de la realització de campanyes pedagògiques als centres escolars i facilitant l’enviament al domicili o centres educatius del carnet T12 a tots els menors entre 4 i 12 anys, i la segona, mitjançant la creació del carnet de bus +65 a persones jubilades que no superen la pensió mitjana a Girona.

El grup municipal socialista exigeix, a més, la modificació dels recorreguts i les freqüències de pas de les línies 6, 8 i 10 del bus urbà que afecten a Pont Major, Sector Est, Montilivi i Eixample Sud, així com l’augment de la freqüència de totes les línies els caps de setmana i festius, una “Queixa constantment reiterada pels usuaris d’aquestes línies” recorda Paneque.

Finalment, els socialistes proposen la unificació i revisió les aplicacions digitals referents al bus urbà de Teisa i GironaIN per tal que els usuaris puguin consultar tota la informació des d’un mateix aplicatiu.


Publicado

en

,

por

Etiquetas: