El PSC vol un ple extraordinari per retornar les competències de la Junta de Govern Local al ple

Els socialistes gironins han enviat una carta a la resta de forces d’esquerra del plenari per forçar un ple extraordinari per retornar les competències, que té actualment delegades la Junta de Govern Local per un acord de cartipàs, al ple

La portaveu dels socialistes de Girona, Sílvia Paneque, ha enviat dos correus electrònics als diferents grups municipals d’esquerres per pactar tornar les competències delegades de la Junta de Govern Local al Plenari del consistori. Aquesta decisió tindria gran importància, perquè el Cartipàs aprovat per majoria simple, va delegar les competències més importants a la Junta de Govern Local, on només hi ha els 9 vots de Junts x Cat. Així, decisions com la pròrroga de Girona + Neta, de 14 milions d’Euros, ara, ho pot decidir de manera unilateral Junts x Cat. Els tres grups d’esquerres de la ciutat, però, poden convocar un Ple extraordinari i tornar les competències delegades al Plenari de Girona.

Paneque ha comunicat a la resta de grups municipals que “en aquests moments, com sabeu, Junts x Cat té delegades les competències més importants de govern a la Junta de Govern Local, on només aquest partit hi té presència”. La portaveu s’ha mostrat convençuda que és necessari que les decisions a Girona siguin més consensuades, perquè qui governa ho fa en minoria. “Aquest exercici contribuiria no només a la transparència a l’Ajuntament de Girona, sinó que també faria impossible aprovar les grans qüestions sense el diàleg necessari que la democràcia exigeix”.

Per al grup municipal socialista, el pitjor que li pot passar a la ciutat és la paràlisi i la falta d’estabilitat. Entenen que el retorn de les competències delegades a la Junta de Govern Local al Plenari permetrà que les decisions siguin més consensuades amb l’oposició i, a més a més, també obrirà les portes a poder emprendre accions en sentit positiu des de les esquerres, si els grups de l’oposició tenen un marc on posar-se d’acord en qüestions que cal posar en primer terme a la ciutat. Entre les quals destaquen, les solucions pels talls de llum, la inversió per revertir l’escletxa social, actuar per punxar la bombolla especulativa en el lloguer a Girona o bé repensar el model i l’eficàcia del servei de neteja. Cal recordar que aquest últim servei va ser aprovat precisament per la porta del darrera de la Junta de Govern Central aquesta última tardor.

Hi ha una majoria d’esquerres inapel·lable a la ciutat de Girona, que suma 18 dels 27 regidors i regidores del Plenari. És cert que mantenim discrepàncies en alguns temes coneguts. Però això no pot obstar per arribar a acords puntuals per millorar la ciutat i més quan els temes per introduir són els que més afecten les classes mitjanes i treballadores de Girona”, ha insistit Paneque. Per a la socialista, els grups d’esquerres de Girona tenen el deure d’introduir propostes en positiu a favor de la igualtat, perquè tenen suficient representació per poder situar en primer terme qüestions claus com la igualtat, el medi ambient o la transparència. “El retorn de les competències al Plenari és imprescindible, perquè si no hi tornen, els grups majoritaris a l’oposició no hi tenim res a dir, quan s’aproven decisions per Junta de Govern Local”, ha explicat la portaveu. Els socialistes de Girona consideren que si no es fa aquest primer pas, tampoc les esquerres podran aportar propostes, perquè la Junta de Govern Local aglutina massa poder avui a la ciutat. “Tampoc no considero que cap grup municipal pugui pactar amb Junts x Cat un retorn a mitges de les competències en mans de la Junta de Govern Local, perquè precisament va ser Junts x Cat qui va escollir aquest model i qui vol continuar tenint el poder de decisió a la Junta de Govern Local”, ha conclòs Paneque.

Sílvia Paneque

Publicado

en

,

por

Etiquetas: