Els suposats estalvis de l’Ajuntament de Girona

Fa algunes setmanes, varen aparèixer informacions sobre l’estalvi del nou consistori gironí. En un primer titular s’afirmava un estalvi de 600.000 ? que més tard es convertia en 700.000 €. En altres informacions s’afegia que el nou alcalde renunciava al seu sou.
Davant aquestes afirmacions i aplicant un criteri de prudència, el grup municipal socialista va demanar a l’Ajuntament un certificat sobre els costos dels membres de la corporació 2007/2011 i el previst pel 2011/2015. Aquest certificat ens fou lliurat el passat 28 de juliol, no sense abans haver-lo hagut de reclamar en dues ocasions, una d’elles durant l’últim ple de l’Ajuntament.
El certificat ens confirma que evidentment aquest estalvi és fals i que tal i com havia avançat el nostre grup municipal, el cost de l’anterior consistori i l’actual és pràcticament el mateix. Concretament, el cost dels 25 regidors i 2 càrrecs eventuals del consistori 2007/2011 pels 4 anys, va ser de 3.516.795,47 € i el cost previst pel consistori actual amb els 25 regidors i els 4 càrrecs eventuals pels 4 anys, és de 3.385.545,34 €. I no hi ha més! Sincerament, amb aquestes dades no veig d’on es treuen els 600.000 o 700.000 ? d’estalvi, que posats a fer ballar dades es veu que no ve de 100.000 €.
S’ha de posar en relleu que durant els diferents governs socialistes a la ciutat de Girona, els sous dels seus càrrecs electes s’han distingit per la seva contenció. És per aquest fet que em sembla especialment greu que el senyor Puigdemont esculli aquest tema per fer demagògia. Per cert, el senyor Puigdemont s’ha oblidat de dir que amb el nou cartipàs s’ha doblat el cost en càrrecs de confiança passant dels 547.600,23 € del 2007/2011 als 1.076.430,93 € previst pel 2011/2015. En definitiva, ha doblat el cost del personal no escollit per la ciutadania, designat “a dit”, sense passar per cap procés de selecció.
Per afegir una dada que pot interessar als ciutadans i ciutadanes de Girona, un regidor del grup municipal socialista té un cost per ciutadà de 20 cèntims anuals (ni 1 € durant el mandat de 4 anys). Per menys del que costa un cafè, ens posem a disposició de tots els gironins i gironines per rebre les seves propostes, suggeriments, preocupacions sobre el seu barri… i ajudar a la seva resolució portant-les al ple o traslladant-ho al regidor responsable.
Senyor Puigdemont, durant la campanya vostè va parlar en nombroses ocasions de transparència, però de moment les seves declaracions no van en aquest sentit. A part de confondre el ciutadà anunciant un estalvi que no s’ajusta a la realitat, també ens va dir que renunciaria al seu sou d’alcalde. En aquesta afirmació tornem a tenir manca de transparència, donat que es tracta d’una “mitja veritat”. Primer per què no diu que hi renuncia perquè hi està obligat legalment, si vol cobrar el seu sou com a diputat, que és força més elevat que el d’alcalde de Girona, si ho comparem amb el que cobrava l’anterior alcaldessa. I després perquè no diu que, tot i renunciar al sou € anuals.
Senyor Puigdemont, li suggereixo que s’apliqui una frase que va dir vostè mateix en el seu discurs d’investidura “no traiem petroli del jaciment del partidisme mal entès” i comenci a treballar per als gironins i gironines. Li recordo que en el ple del passat 26 de juliol, si no hagués estat per la feina dels regidors i regidores de l’oposició a través de les mocions i del Pacte X Girona, aquest consistori hauria aprovat només dos punts: el canvi de règim de sessions del Ple de dimarts a dilluns, i l’aprovació de les festes locals pel 2012. Dos punts poc substancials i que penso res tenen a veure amb la reactivació de l’economia gironina, que havia de ser el seu eix d’actuació principal. Per cert, que el canvi de règim de sessions es correspon a les necessitats d’alguns membres del seu govern que han volgut mantenir altres responsabilitats polítiques fora de Girona.
Reitero la voluntat del grup municipal socialista de fer una oposició responsable, rigorosa i que vetlli pels interessos de la ciutat de Girona. I és amb aquesta voluntat que posem negre sobre blanc el resultat d’aquest certificat i el posem a disposició de tothom que hi vulgui aprofundir.


Publicado

en

por

Etiquetas: