Foto de aragirona.cat

Girona necessita un ple extraordinari per definir el projecte ferroviari de la ciutat

Cal posposar el soterrament del tren convencional i l’enderroc del viaducte, i reclamar l’acabament de les obres del parc central per recuperar amb urgència la normalitat al barri de Sant Narcís

Girona necessita que el seu Ajuntament convoqui un ple extraordinari per debatre i resoldre el projecte ferroviari de la ciutat de manera integral. Sobre aquesta base, els socialistes proposem posposar el soterrament de la línia de tren convencional i l’enderroc del viaducte i recuperar la normalitat als barris afectats per les obres amb la conclusió urgent de les obres d’adequació de l’entorn de l’estació. Cal plantejar aquestes qüestions per contribuir al debat i arribar a un punt de consens amb la resta de formacions amb representació municipal, quan fa dos anys de l’arribada del Tren d’Alta Velocitat a Girona.

Els governs socialistes van haver de gestionar l’arribada del TAV a la ciutat i d’aquella gestió n’hem aconseguit una estació al centre de la ciutat i un nou punt de connexió de Girona amb Europa, i amb la resta del país, que obre possibilitats de progrés i desenvolupament econòmic. El Govern de CiU havia de gestionar el projecte ferroviari però no se n’ha sortit i desafortunadament no hi ha perspectives que ho faci perquè, arribats de facto al final de la legislatura, encara és hora que veiem un projecte global de ciutat en el què s’hi pugui descobrir quin paper dóna l’alcalde Puigdemont al TAV en el desenvolupament de Girona.