Girona tindrà entre 4 i 6 pisos al mes per a casos d’emergència (LURDES ARTIGAS / El Punt Avui)

  • Els proporcionarà la Generalitat en la nova taula creada a la ciutat i se sumaran als 160 que hi ha al parc municipal

La nova taula d’emergència habitacional de Girona, que es va estrenar dijous passat i que es reunirà mensualment, permetrà a l’Ajuntament disposar d’entre 4 i 6 pisos de la Generalitat cada mes per adjudicar-los a famílies en situació d’emergència. Segons explica la primera tinenta d’alcalde, Sílvia Paneque, aquests pisos es destinaran a “famílies que es quedarien al carrer, amb data de desnonament, sobretot si tenen menors a càrrec”. Pagaran només un lloguer simbòlic d’entre 15 i 20 euros.

En la primera reunió, dijous, es van poder adjudicar set pisos. En un d’aquests es preveu una entrada immediata perquè és una família que serà desnonada el dia 29. En alguns s’hi ha de fer alguna petita reforma, però es preveu que totes set famílies ja hi viuran la primera quinzena de setembre. A més, a la taula, la Generalitat va aportar també dos pisos més en què calen unes obres i que es podran adjudicar a la reunió de setembre i dos més, que de moment han quedat descartats perquè estan ocupats. “En aquests casos, s’intenta regularitzar la situació. El que no farem és desnonar per posar-hi una altra família”, explica Paneque.

La previsió és poder disposar d’entre quatre i sis pisos cada mes, tot i que això dependrà dels paquets que vagin entrant –es preveu que al setembre o a l’octubre n’hi hagi un de la Sareb– i també de l’estat en què estiguin els pisos.

Els pisos que proporcionarà la Generalitat a la nova taula se sumaran als 160 que hi ha de titularitat municipal, molts dels quals es destinen a inclusió i van rotant quan la situació de les famílies millora. Des de principi d’any se n’han adjudicat 25. Paneque destaca que ara podran tenir “un control real dels pisos que hi ha a Girona”, ja que fins ara s’adjudicaven des de Barcelona i no es feia a veïns de Girona ciutat, sinó en l’àmbit de les comarques gironines. Des del 2013 només s’havien adjudicat cinc pisos a famílies gironines i, en tots els casos, fora de la ciutat.


Publicado

en

,

por