Gràcies Anna !

Amb molt retard, massa ! Però tenia ganes de compartir les paraules dirigides a Anna Pagans en el dia del seu homenatge.

L’Anna i jo fa 25 anys que ens vàrem conèixer. Jo tenia 15 anys i era alumna del segon A de l’Institut Santiago Sobrequés i l’Anna era la nostra professora d’Història de l’Art.

Recordo com començaven les teves classes, amb un aparell de diapositives al centre de l’aula, i tu entrant amb una caixeta de diapositives que ens aniries passant una a una pacientment, fent les explicacions pertinents. És curiós com algunes de les virtuts que destaquen avui els teus companys com a alcaldessa, coincideixen amb les que destacaria jo com a professora. Rigor, senzillesa, austeritat i un profund coneixement de la matèria.

No és doncs gens estrany, que la teva vocació professional hagi deixat empremta en la teva acció política, primer com a regidora d’Educació i després com a alcaldessa. L’exponent més clar d’això que dic és haver fet de Girona una ciutat educadora, referent dins la xarxa de ciutats educadores, amb projectes destacats com : Millora de la qualitat i la igualtat educativa a la ciutat, L’Estació: espai jove, Anem a… i L’ espai públic com a oportunitat per la pràctica de l’ activitat física.

Just en aquests moments, en què les retallades amenacen la qualitat de l’educació i posen en perill l’estat del benestar, haurem de recordar, més que mai, que el dret a la ciutat educadora ha de ser una garantia rellevant dels principis d’ igualtat entre totes les persones, de justícia social y d’ equilibri territorial. Igualtat, justícia, equilibri aquests són els pilars del nostre projecte socialista.

Anna, hi ha dues frases teves que voldria guiessin la meva feina dins el grup municipal. La primera crec que  recull el sentit polític de ser socialista: “Al servei de les persones”. La segona, crec que defineix la teva condició d’independent i simpatitzant socialista i  me la vares dir passats alguns dies de les eleccions municipals “Quan dubtis  a l’hora de prendre alguna decisió o definir-te en algun posicionament, només t’has de fer una pregunta … Què es millor per Girona i pels ciutadans i ciutadanes d’aquesta ciutat”

Per tant Anna, com a ex-alumne, gràcies per la transmissió de coneixement i valors. Com a regidora, gràcies pels teus consells i en nom de l’Agrupació de Girona, gràcies per la teva dedicació, esforç i per la bona feina feta com a regidora i alcaldessa de la ciutat de Girona.


Publicado

en

por

Etiquetas: