Informe del Defensor de la Ciutadania 2013

Al ple de dilluns es va presentar l’informe del Defensor de la Ciutadania de Girona. En Ramon Llorente, que és el defensor des del 14 d’abril de 2009, va donar a conèixer el seu 5è balanç anual amb un marcat accent social.

Al 2013 les actuacions del defensor han augmentat més d’un 50% en relació a l’any anterior. Bona part de les noves queixes que ha rebut, al voltant d’un 60%, han estat per qüestions socials.

En Ramon va traçar el camí al ple per poder millorar la qualitat de vida dels veïns i veïnes de Girona. Algunes de les seves recomanacions van ser: incrementar la lluita contra l’atur, disposar d’un parc suficient d’habitatge social, millorar el servei de transport públic o garantir serveis bàsics com l’aigua o la llum i acompanyar les persones amb subsidis públics per facilitar la inclusió social.

Les polítiques socials portades a terme fins ara pel govern de CiU s’han demostrat ineficaces i aquest informe ho ratifica. És hora de posar l’accent en solucions que millorin la vida dels ciutadans.

Image


Publicado

en

por

Etiquetas: