La reindustrialització de Girona

 

Girona necessita un canvi en les polítiques d’activació econòmica. Ha de ser un canvi que afavoreixi la implantació d’indústria als afores de la ciutat, on fins ara el govern de Carles Puigdemont està optant per situar-hi grans superfícies comercials. Girona necessita polítiques d’aquesta naturalesa per protegir, a l’hora que capta indústria, l’activitat comercial al centre, la que dóna vida a la ciutat. Per això els socialistes proposem un pla estratègic de reactivació industrial.

La presència d’indústria a l’entorn de la ciutat fomentarà la creació de llocs de treball de qualitat i promourà l’ocupació indirecta vinculada a altres sectors; ajudarà a reduir l’atur a Girona i obrirà la possibilitat de millores laborals i professionals a les persones ara lligades a llocs de treball de baixa qualificació. Girona ha de portar a terme un procés de reindustrialització, tant perquè això afavoriria un ràpid creixement de llocs de treball; com perquè l’ocupació en aquest sector és de qualitat i és menys volàtil enfront de canvis de cicle econòmic.

El pla estratègic de reactivació industrial que plantegem compta, necessàriament, amb empresaris i sindicats, el lideratge gironí i la participació de l’àrea urbana, per establir uns objectius comuns i un interlocutor encarregat de buscar inversions industrials de noves empreses, les quals tinguin interès en  créixer a Girona i crear llocs de treball de qualitat. Girona s’ha de convertir en un pol d’atracció d’inversió nacional i estrangera. Aquest Pla estratègic ha de tenir, també, un catàleg de les zones industrials de Girona; ha de vetllar per la qualitat d’aquests espais en referència a connectivitat global (carretera, aeroport i ferrocarril); i ha de tenir uns serveis de primera (fibra òptica, il·luminació i totes les estructures bàsiques en bones condicions). Aquesta visió global de tots els agents implicats del territori obtindrà una diagnosi clara per tenir objectius concrets i compartits.

Però també és necessària una mirada de proximitat i, per això, aplicarem una política d’activació econòmica industrial que tingui com a objectiu la creació d’ocupació i el creixement econòmic per invertir-lo, després, a favor de la gent. Per aquesta raó, donarem facilitats per captar inversions com la taxa d’obertura zero i llicències provisionals que permetin aixecar la persiana de forma immediata (màxim de temps: una setmana).

Girona té fortaleses per ser líder a l’àrea urbana i per convertir-se en una ciutat líder a Catalunya però per ser-ho ha d’articular perquè l’activitat econòmica prengui una major dimensió de la que té ara. Desafortunadament, les polítiques d’activació industrial no han estat a l’agenda de l’alcalde Puigdemont i anar més enllà del què ha fet el seu govern és una necessitat urgent per a la ciutat per rellançar l’economia gironina i crear llocs de treball estables i de qualitat que obrin un nou mercat laboral a Girona

Per això és clau el fet d’atraure noves inversions a la ciutat, sobretot vinculades a la indústria, que permetin no només la generació de llocs de feina sinó també l’auge de sectors que hi estah vinculats, com el dels serveis.

 


Publicado

en

,

por

Etiquetas: