La suspensió del ple de cartipàs de Girona reflexa la divisió al govern en minoria, certifica la soledat de l’alcalde i afegeix un altre paràgraf al conjunt d’errors comesos a l’alcaldia

Sílvia Paneque: “A Girona no hi ha govern i no hi ha projecte de ciutat. S’obre un debat a l’entorn del salari de l’alcalde quan hauríem d’estar parlant de grans eixos per recuperar un projecte que il·lusioni la gran majoria de gironins”

La suspensió del ple extraordinari de cartipàs de Girona és el reflex de la divisió imperant a l’equip de govern en minoria, certifica la soledat de l’alcalde i afegeix un altre paràgraf al conjunt d’errors gravíssims comesos per l’alcaldia, que deixen un panorama de futur descoratjador, de debilitat i de permanent estat de transició a la ciutat de Girona. “L’equip de govern actua unilateralment en un cas que exigeix per força el consens entre totes les forces amb representació al plenari municipal”, constata la portaveu del PSC, Sílvia Paneque.

L’interès del PSC, ha valorat Paneque, és que Girona tingui govern:“No n’hi ha i encara molt menys no hi ha projecte de ciutat. S’obre un debat a l’entorn del salari de l’alcalde quan hauríem d’estar parlant de grans eixos per recuperar un projecte que il·lusioni la gran majoria de gironins”. L’interès del PSC és que la ciutat funcioni, que es rebaixin els índex de desocupació i que es desencallin qüestions essencials com la rebaixa dels índexs de desocupació el projecte del nou Hospital Trueta, els plans de transformació integral dels barris de Sant Narcís, Girona Est, la Devesa i les Pedreres; o l’entrada sud de Girona. “És precisament el que hem posat a sobre la taula en la negociació pel cartipàs. Però aquest cartipàs es correspon a una qüestió d’equilibris interns més que no pas a l’interès general. El debat està absolutament desenfocat. Hauríem d’estar parlant de la ciutat però les converses estan bloquejades pel sou de l’alcalde”.

“CDC, de moment ni dialoga ni busca acords ni troba ponts d’entesa amb projectes per a Girona. Per el temps discutint amb tots els grups municipals el sou de l’alcalde. El de Ballesta és un error de posicionament gravíssim. Estem perplexos com l’alcalde s’obstina a parlar només del seu salari en comptes de discutir els projectes de ciutat”, ha insistit la portaveu dels socialistes. preocupació absoluta per la ciutat de Girona.

L’anul·lació del ple respon a voler tirar endavant una proposta relacionada amb el propi salari de l’alcalde i amb una estructura de càrrecs de confiança excessivament pesada. És una opció desvinculada de qualsevol projecte, programa o solució pels gironins o gironines. “El millor que pot tenir Girona és un govern fort amb un projecte de ciutat i assistim a tot el contrari: a una debilitat manifesta per obsessió d’aprovar un salari”, resumeix Paneque.

“Cal un gir de 180. CDC està desprestigiada per continuar en el camí unilateral d’un equip de govern en minoria i debilitat. La suspensió del ple és l’enèsima situació vergonyosa, un altre salt per anar d’error en error i l’últim despropòsit. Demanem seriositat i situar Girona en un primer pla de manera peremptòria. La ciutat mereix una classe política dedicada als ciutadans en lloc d’estar aturada en un salari. Parlem de ciutat i de coses importants”, ha insistit la portaveu del grup municipal socialista, que hi ha afegit: “Esperem que aquesta qüestió no es desencalli amb imposicions d’acords pensats de Barcelona”.


Publicado

en

,

por