L’Ajuntament no veu clar el nou centre de menors

“Sílvia Paneque demana a Bassa que reconsideri el projecte i s’arribi a un acord de consens”. He demanat a la Generalitat de Catalunya que reconsideri l’obertura del “macrocentre” ja que ara el centre La Misericòrdia està sobreocupat i hi preveuen enviar 20 nois més. Crec que cal més diàleg entre l’ajuntament i la conselleria per tal d’arribar a un acord, ja que ara mateix la solució que ens imposa la conselleria no la trobem adient ni raonable.

Visita al nou centre d'acollida de menors de Puig d'en Roca per part de la consellera Bassa. Les fotos són de l'ACN.
Visita al nou centre d’acollida de menors de Puig d’en Roca per part de la consellera Bassa. Les fotos són de l’ACN.

 

L’Ajuntament de Girona no veu clar el trasllat dels nois tutelats de Mas Garriga, a Juià, a Puig d’en Roca, al costat del centre d’acollida d’infants i noies tutelats Nostra Senyora de la Misericòrdia, i ha demanat a la consellera de Treball, Afers Socials i Famílies, Dolors Bassa, que reconsideri el projecte.

La primera tinenta d’alcalde, Sílvia Paneque, ha manifestat la seva sorpresa pel fet que, durant la visita que la consellera Bassa va fer divendres passat a Girona, presentés públicament el nou centre d’acollida de menors amb data d’obertura fixada (el 2 de maig). “L’Ajuntament havia demanat a la Generalitat obrir vies de diàleg per trobar un acord entre les dues institucions sobre l’acollida de menors a la ciutat de Girona […]. La Generalitat no pot imposar una solució a Girona que l’Ajuntament no veu clara. Les veus del territori s’han d’escoltar i les decisions finals o bé són consensuades o és que alguna cosa ja no es fa bé d’entrada”, ha exposat Paneque.

Segons la primera tinenta d’alcalde, la consellera Bassa va acabar escoltant divendres passat, en una reunió improvisada, l’opinió de l’Ajuntament. L’alcaldessa de Girona i la tinenta d’alcalde van acompanyar la consellera Bassa i el director general d’Atenció a la Infància i l’Adolescència (DGAIA), Ricard Calvo, en la visita al nou centre d’acollida de menors de Puig d’en Roca, que va tenir lloc després de la presentació del projecte. A l’hora d’argumentar la seva posició, Paneque recorda que el Síndic de Greuges considera que aquest projecte de “macrocentre” s’ha d’aturar perquè a hores d’ara el centre de menors La Misericòrdia ja està sobreocupat i ara s’hi sumarien els vint nois procedents de Mas Garriga. I també que des de la mateixa conselleria s’havia parlat de la substitució de grans centres d’acollida per pisos amb un màxim de deu a dotze infants. Per contra, Bassa manté que hi ha un macroedifici però rebutja parlar de macrocentre i insisteix que els espais dels dos centres de menors estaran diferenciats. Representants de les dues administracions van acordar mantenir properament una reunió per abordar la qüestió i intentar aconseguir un acord de consens.

 

Aquesta és la notícia que ha publicat El Punt el dia 22-03-2017.


Publicado

en

, , ,

por

Etiquetas: