No és moment de perdre oportunitats

Per què el Govern de la Generalitat esta permetent que l’Aeroport de Girona hagi perdut fins ara 800.000 passatgers i en perdrà 1,5 milions si no s’arriba a un acord amb Ryanair? En aquests moments de davallada del consum intern, que dificulten el dia a dia dels comerços, establiments de restauració i hostaleria, no creuen que 1,5 milions de consumidors és una xifra prou important?

La base operativa de Ryanair és d’interès per a molts altres territoris i a Girona estava funcionant de manera satisfactòria. Per què posen en perill una temporada d’estiu que pot representar un volum de negoci de 760 milions d’Euros anuals? Per què permeten que els nostres empresaris i directius ja no disposin del vol Girona-Madrid, fent-los perdre més temps i diners volant des de Barcelona? Volen estudiar la implantació de noves aerolínies a l’Aeroport de Girona? Volen plantejar nous models de gestió? Endavant, però mentre estudien estratègies a mitjà o llarg termini, cal posar en perill les relacions amb una companyia que ha demostrat que és capaç de portar 4.000.000 de turistes a l’any a les comarques de Girona?

L’Aeroport de Girona ha experimentat un creixement sense precedents, de ben segur que es poden aplicar millores, però mentre s’analitzen i planifiquen totes aquestes possibilitats, calia frenar una activitat econòmica que estava funcionant? No signar el conveni amb Ryanair, atura el creixement del sector turístic de les nostres comarques i posa en perill el futur de l’aeroport de Girona. La companyia Lesma Handling, que efectua la càrrega de maletes a l’aeroport de Girona, vol acomiadar un 30% I sobre el silenci còmplice del Sr. Carles Puigdemont en aquesta matèria, només em permet arribar a la conclusió que els interessos de Girona no són la seva prioritat.

Per què el govern de la Generalitat ens ha immers en aquest clima de por i desconfiança que ens fa pensar que potser sí que haurem de renunciar a l’estat del benestar que hem aconseguit entre tots? Per què la Generalitat de Convergència i Unió està aplicant retallades draconianes contra la Universitat de Girona? La majoria d’empreses privades també han aplicat retallades a les partides pressupostàries previstes per aquests anys, han hagut de reformular els plans d’empresa, recalcular les previsions de creixement, buscar nous mercats que poguessin equilibrar la pèrdua del consum intern. El que segur que no han fet moltes empreses és deixar d’invertir en les línies estratègiques que consideren prioritàries o que representen el cor del seu negoci.

Aquestes retallades indiscriminades i lineals contra el sector sanitari, social i educatiu són mesures amb una mirada de curta volada i amaguen motius ideològics. Novament ens trobem davant decisions que fan perdre la confiança en el futur, que frenen el present, però sobretot que ens hipotequen el futur. És molt important que es prenguin mesures a curt termini per superar la conjuntura econòmica actual, però més important és encara saber prendre decisions estructurals en clau de futur, que ens assegurin un nou model econòmic més sostenible, creatiu i robust.

Divendres, 13.5.2011. 02:00 h


Publicado

en

por

Etiquetas: