Ocupació i insults

Girona té un problema gravíssim d’enquistament de l’atur. Els expulsats del mercat de treball que no apareixen a cap llista cada vegada són més. Això passa, perquè han augmentat els índex d’atur de llarga durada i, per tant, la gent que no té feina tampoc no disposa de cap percepció. Ho he dit des de fa mesos i ho torno a dir: la pobresa de Girona està causada per persones que estan a l’atur des de fa anys i ja no poden pagar rebut d’habitatge, de llum i de gas.

Des de les dretes, coincidents en el govern i en els debats, tant els uns com els altres, m’han dit covarda i ignorant. Fins i tot han utilitzat alguns altres adjectius de baix to que no val la pena recordar. Però ho mantinc i ho mantindré: l’atur enquistat de Girona en unes taxes altes està creant problemes a famílies i a la gent de la ciutat. La situació, que és injustíssima per a moltes persones, exigeix un Pla de xoc per crear llocs de feina des de l’administració.

El dinamisme del mercat de treball contribuirà a reactivar l’economia. La reactivació econòmica contribuirà amb força a recuperar, mica en mica, el consum en els comerços de barri. Aquesta és la crònica de La Vanguardia sobre l’últim debat.

Versió en castellà


Publicado

en

,

por