Paneque presenta demà un decàleg de propostes a Ballesta amb voluntat de refer el projecte de ciutat per Girona

La portaveu municipal socialista es reunirà amb l’alcalde per trametre-li les prioritats socialistes: inversió pública en ocupació de qualitat; situar el conjunt de barris com a prioritat; i abordar les qüestions aturades de ciutat els últims anys.

Sílvia Paneque exposarà demà a l’alcalde Albert Ballesta un decàleg de mesures sobre les quals creu que Girona ha d’incidir en aquest mandat, des del punt de vista del PSC, per construir una ciutat més cohesionada en els àmbits de la justícia social; la unitat urbanística i de barris; i la fortalesa d’un projecte de futur conjunt. Paneque i l’alcalde es reuniran formalment demà, al despatx de l’alcaldia, seguint el calendari de converses amb els portaveus dels grups amb representació al plenari. Els socialistes gironins reclamaran a l’alcalde que doni prioritat a les polítiques de creació d’ocupació, més encara quan les últimes dades revelen que el treball de qualitat retrocedeix i la creació de llocs de treball no augmenta al ritme que una societat amb oportunitats demanda.

Al marge de la prioritat d’ocupació de qualitat, tant per la gent que es troba en situació d’atur, com per a treballadors en condicions indignes encadenats al seu lloc de treball per manca d’oportunitats; el decàleg del PSC que presentarà Paneque a l’alcalde com a prioritats socialistes són un paquet de mesures per tenir uns serveis que beneficiïn al conjunt de la ciutadania, des del que pateix necessitats bàsiques fins al jove emprenedor que busca construir-se un lloc de treball com a autònom; un projecte per convertir el conjunt dels barris en espais per viure i conviure de qualitat; una estratègia global per reduir el trànsit rodat a la ciutat amb la remodelació de les entrades a Girona; un conjunt de propostes per desestacionar el turisme i potenciar Girona com a ciutat universitària i de cultura; accions concretes per estar al costat del comerç de proximitat; la posta en marxa consensuada a partir del diàleg per endegar d’una vegada per totes els plans integrals dels barris de la ciutat; i el prec d’abordar amb coratge la crisi de l’aeroport i el deteriorament del Trueta per falta d’ubicació nova a la ciutat.

“Girona té la capacitat per ser protagonista en el progrés de Catalunya. Per això cal deslliurar-la de banalitat i dotar-la d’un projecte col·lectiu que arreli en allò que és Girona , amb els barris connectats, eixamplant el centre, guanyant espai per als vianants o millorant les prestacions del transport públic. Entenem aquest projecte amb la voluntat de convertir Girona en una ciutat d’oportunitats”, avança Sílvia Paneque. En aquest mateix sentit, la portaveu socialista ha assenyalat que “l’alcalde Ballesta té l’oportunitat de començar un mandat que tingui com a prioritat el dia a dia de la ciutat i busqui grans consensos com a únic espai possible per construir projectes de futur sòlids. Només es pot atrapar les grans consecucions des de la preocupació del que toca de peus a terra. En aquest sentit, l’Ajuntament ha de complir compromisos i promeses fetes excessivament demorades a Santa Eugènia, al sector Est, a Sant Narcís, a la Devesa o a les Pedreres, per posar només alguns exemples”.

La portaveu del PSC insistirà a l’alcalde Ballesta sobre la necessitat d’invertir, amb caràcter prioritari, en les polítiques de creació de llocs de treball a la ciutat: “Al programa teníem un paquet de mesures i en aquest sentit pensem que són més vàlides que mai per rebaixar la taxa d’atur a la ciutat. Les posarem a disposició de l’alcalde perquè les apliqui”. Paneque insistirà, també, que “els dos vectors per reiniciar un nou creixement a favor de Girona han de ser construir un projecte de futur que creï il·lusió i progrés; i que es faci amb el concurs de la gent i a favor de tothom i sense exclusions”. Els socialistes estan convençuts que la legitimitat que reclama l’alcalde només serà capaç de continuar defensant-la si és capaç de generar consensos amples i evitar governar des de les maniobres que un govern en minoria pot utilitzar, però que són poc lícites en termes democràtics.


Publicado

en

,

por