Paneque presenta el programa electoral centrat en els barris

El programa dels socialistes és concret, consta de 76 pàgines, està dividit en 5 blocs i té quasi 400 propostes. Quatre de cada deu propostes dels socialistes es centren en els barris de la ciutat

L’alcaldable dels socialistes, Sílvia Paneque, ha presentat avui el programa electoral, que té com a particularitat que desenvolupa un capítol sencer per a propostes concretes de tots els barris de Girona. El programa ha estat redactat de manera col·lectiva i hi ha participat una vuitantena de persones vinculada al món de la salut, de la mobilitat, urbanístic, cultural, social, artístic, econòmic o educatiu de la ciutat i de diverses associacions i entitats que han fet arribar propostes. Té cinc blocs que tenen en comú “Primer Girona” i continuen “per viure-hi amb dignitat”, “per construir-la entre tots”, “per tenir oportunitats”, “per créixer i progressar” i “perquè som tots els barris”.

Augmentar l’habitatge social, la seguretat i els drets de les persones, així com millorar els serveis de la salut, són algunes de les prioritats d’una ciutat “per viure-hi amb dignitat”. En aquest apartat també hi consta la millora de la mobilitat amb més transport públic, s’especifica els espais on no hi ha accessibilitat i n’hi ha d’haver, s’articula una visió de l’esport com a eina educativa i que ha de ser a l’abast de tothom i es regula la tinença d’animals i s’especifiquen facilitats als amos com a ciutat amiga dels animals. Alhora, Girona és definida com una ciutat feminista, diversa, on el col·lectiu LGTBI hi té una presència forta, i positiva i on la ciutat només es pot entendre amb una visió global dels barris sense abandonar-ne cap.

El segon apartat “per construir-la entre tots” eludeix a la virtut cívica de compromís de tots i totes amb Girona i créixer de manera col·lectiva gràcies a l’educació i la cultura, la participació i la transparència. Estrènyer els llaços amb la universitat per mitjà de tenir un plantejament de major envergadura d’actes universitaris a Girona, potenciar les eines educatives, socials i laborals perquè els joves tinguin més oportunitats, restringir els actes culturals banals desenvolupats per CiU, crear un espai de llibertat i de recursos per a creadors i artistes de Girona i descentralitzar les propostes culturals a tots els barris. “Girona, ciutat educadora” forma part d’aquest capítol i reemprèn l’antiga idea socialista d’una ciutat a l’entorn de compromisos col·lectius amb la democràcia, els deures, la tolerància, el medi ambient i l’avenç conjunt sense deixar ningú enrere.

Crear una eina per a qualsevol persona que vulgui canviar de feina o estar a l’atur a Girona, invertir recursos públics per crear llocs de treball de qualitat, potenciar la indústria per mitjà d’un pla metropolità, augmentar la il·luminació dels carrers per beneficiar el comerç i els restauradors locals, limitar el turisme per situar-lo al servei de la ciutat, ser model referent en sostenibilitat i renovar l’estructura urbanística dels barris per potenciar-ne la vida de comunitat i veïnal. Hi destaca un anàlisi acurat de la situació actual de l’economia social i solidària i un seguit de mesures fiscals per facilitar-ne la implantació i el creixement.

“El programa electoral és la guia per portar el canvi a la ciutat, situar primer les persones i prioritzar el conjunt de Girona sense exclusions”, ha manifestat Sílvia Paneque. Al quart capítol, “Primer Girona, per créixer i progressar”, els socialistes admeten que és necessari reforçar la capitalitat de la ciutat. Al seu entendre, la implicació molt major de la Generalitat amb l’Aeroport de Girona, acordar amb l’Estat el desenvolupament ambiciós del corredor mediterrani o potenciar les complementarietats entre Perpinyà i Girona com a portes d’entrada d’Europa entre Catalunya i França. Per a l’alcaldable socialista, “el reforç de la capitalitat de Girona ha d’anar de la mà d’un treball de formigueta en el dia a dia de la ciutat, amb compromís de govern col·lectiu que compta amb tots els gironins i gironines i una transparència absoluta que ha d’obrir les finestres tancades i fosques de l’actual Ajuntament de Marta Madrenas”.

Limitar els pisos turístics i fer habitatge social al Modern en el Barri Vell, ampliar el centre de la ciutat a l’Eixample, nou equipament esportiu als barris de l’esquerra del Ter, pla de seguretat especial i nova comissaria als barris de Sant Narcís, Santa Eugènia i Can Gibert, arranjar l’accés de la pujada de la Torrassa, convertir la carretera Barcelona en una entrada digna i en un carrer amable on la prioritat siguin els vianants, potenciar el comerç dels carrers Andreu Tuyet i Santamaria i Lluís Pericot, un pla especial per recuperar qualitat a l’espai públic per al barri de Pont Major, el pla d’usos del Castell de Montjuïc, pont de connexió entre Girona Est i la Creueta, carril bici del centre als barris de Girona Est, la defensa de Font de la Pólvora contra els talls de llum i la supressió de línies a l’escola, el respecte al descans dels veïns al Mercadal, Pla especial de les ribes del Ter i Pla especial de la Devesa com a parc urbà on les activitats intensives no hi poden tenir lloc i, en canvi, les de petit format hi funcionen bé. Són algunes de les propostes del cinquè bloc del programa “Primer Girona, perquè som tots els barris”.

El programa està il·lustrat amb dibuixos i aquarel·les de joves artistes gironins que han cedit les seves peces al PSC de Girona. Podeu veure el programa al següent enllaç PROGRAMA


Publicado

en

,

por

Etiquetas: